Søg i denne blog

tirsdag den 3. april 2012

Solæg

Ingen påske uden solæg og snaps.
Sæt æggene over med det samme, så du har salte, skønne æg til din påskefrokost.
8 økologiske æg
1 liter vand
300 g salt
evt. løgskaller
ENDVIDERE:
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
peber
karse
TILBEHØR:
snaps 

Kog æggene i 20 minutter. bryd skallen, men pil dem ikke. Rør vand og salt sammen, så saltet er opløst eller næsten opløst. Kom æg og evt. løgskaller i et glas og hæld saltlagen over. Lad æggene trække i mindst 3 dage i køleskab, gerne en uge. Æggene kan holde sig i laaaaang tid i lagen og i køleskab.
Ved servering; pil æggene, skær dem i halve. Rør sennep og eddike sammen. Tag æggeblommen ud og kom en smule af sennepsblandingen i fordybningen. Læg blommen tilbage, krydr med peber og top med karse. Nyd et halvt æg med snaps til. Det kradser helt op i hjernen! Hep.......

Opskrift: Louisa Lorang

Dagens Dejlige Rullepølse

I dag følger opskriften med på Dagens Dejlige. Den er nemlig fra Go Morgen Danmark, hvor jeg tidligt i morges lavede rullepølse. Og du kan nå det endnu - inden påsken forstås.


Her et billede af min morgenmad, eller se how to her
Husk at bestille slaget hos din slagter i god tid, just in case.

1 svineslag uden ben, ca. 1,2 kg
50 g salt
10 g sukker
FYLD:
1½ spsk. sorte peberkorn
2 hele allehånde
1 stort løg, finthakket
ENDVIDERE:
2 laurbærblade
lidt timiankviste
1 spsk. korianderfrø
TILBEHØR:
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. grov sennep
rugbrød
1 rødløg, i skiver
lidt radiseskiver

Fordel salt og sukker på slaget. Rul det sammen og kom det i en frysepose, eller i en stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for at saltet er godt fordelt.
Knus peber og allehånde i en morter. Hæld kogende vand over løgene og lad dem trække i et minut. Dryp løgene godt af og bland dem med allehånde og peber.
Tag slaget ud og rul det ud. Fordel krydderblandingen på slaget og rul det stramt sammen. Snør det sammen med kødsnor og kom rullepølsen i en gryde. Fyld koldt vand på så det dækker. Kom laurbærblade, timian og korianderfrø i gryden og kog rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time. Læg den i en rullepølsepresse og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden servering.
Alternativt kan du presse rullepølsen i en rugbrødsform med en rugbrødsform oveni. Kom godt med vægt i den øverste, f.eks. dåser.
Skær rullepølsen i tynde skiver, rør mayonnaise og sennep sammen og servér rullepølsen med rugbrød, løgringe, dijonnaise og radiser.Opskrift og foto: Louisa Lorang