Søg i denne blog

fredag den 18. februar 2011

karameller med mandler


Spis gerne disse bløde karameller køleskabskolde.....
....Uhmmmmm!

Karamellerne holder sig i op til en uge i køleskab.


125 g mandler
125 g valnødder
3½ dl sukker
1½ dl lys sirup
3 dl fløde
100 g mælkechokolade, smeltet
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter, til de er sprøde. Afkøl.
Hak valnødder og mandler groft.
Kom sukker, sirup og fløde i en sauterpande. lad det varme op ved middel varme under omrøring (med en træske). Lad massen komme op at koge, tilsæt nødderne og rør rundt. Lad massen koge, uden at røre, til den når en temperatur på 115 grader. Det tager 5-10 minutter.
Tag den af varmen og rør igen til den begynder at tykne. Tilsæt smeltet chokolade og kom massen i en smurt form (18 cm x 18 cm) med bagepapir i bunden.
Lad den sætte sig i køleskab natten over, vend den ud og skær den i grove stykker.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann