Søg i denne blog

torsdag den 20. oktober 2011

Små citronmåner

Endnu engang er det hyggeligt at kagerne er små. Spis flere hvis du vil - det er nemlig ikke for at være hellig. men bare fordi at små ting, smager tit bedst!






Opskriften rækker til 8 personer.

250 g blødt smør
250 g sukker
½ stang vanilje, kornene
3 små æg
250 g mel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
fintrevet skal af 1 øko citron
smør til formenen
GLASUR
2 spsk. past. æggehvide
3 spsk. citronsaft
3 ½ dl flormelis
ENDVIDERE
øko citronskal i julienne
Pisk smør og sukker luftigt med vaniljen. Kom æggen i et ad gangen. Bland mel, bagepulver  og salt sammen og vend det i massen sammen med revet citronskal.
Smør 8 små ringforme med smør og sæt dem på en bageplade på bagepapir. Fyld dem med dej lidt mere end halvt op. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller tjek med en tandstik. Køl kagerne helt af og skær dem over i halve.
Rør æggehvide med citronsaft og flormelis. Fordel glasuren på kagerne. Pynt med julienne af citronskal

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt

Snaskede snegle



Lækre, sammenbagte snegle. fyldt med kærlighed og snask.

Opskriften rækker til 6-8 personer.

Snegle med udsigt!

HOV! Der mangler en.....

1 dl sødmælk
50 g gær
1 knsp. salt
½ dl mørkt rørsukker
100 g smeltet smør
5 dl mel
FYLD:
50 g smør
1 dl brun farin
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
75 g valnødder, hakkede
50 g marcipan, revet
mel til udrulning
TOPPING:
100 g mørk chokolade
1 spsk. blødt smør
Lun sødmælken til ca. 37 grader. Opløs gæren i mælken. Tilsæt salt, sukker og smør.  Rør til sidst melet i. sæt dejen lunt og lad den hæve 1 time.
Kom smør, farin, kanel og kardemomme i en gryde og lad det smelte. Tag det af varmen og lad det køle lidt. Tilsæt valnødder og marcipan.
Rul dejen ud og fordel fyldet på den. Rul dejen sammen om fyldet, forholdsvist stramt sammen. Skær 7-8 stykker. Smør en springform (ca. 23 cm) og sæt sneglene i formen. Lad dem hæve i 30 minutter.
Bag dem ved 185 grader i ca. 20-30 minutter, til de gennembagte.
Lad sneglene køle af i formen.
Smelt chokoladen over vandbad, tag den af varmen og rør smør i. Fordel chokoladen på sneglene og lad chokoladen sætte sig inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang

Kokosmakroner

Jeg kan godt lide, at lave makronerne små. Man må jo gerne tage flere!
Mørk agave kan du få i helsekosten. Den smager fantastisk!!! Kan du ikke skaffe den kan du bruge mørk sirup - men led lige, ik!?

Opskriften giver 25-30 små kokosmakroner.





100 g sukker
½ dl mørk agavesirup (eller bare mørk sirup)
175 g kokosmel
2 æg
50 g mandler, grofthakkede
50 g tørrede tranebær, hakkede
ENDVIDERE
100 g mørk chokolade
Varm sukker, sirup, kokos og æg i en gryde. Rør i massen til den bliver sej i konsistensen. Det tager et par minutter eller 4. Tilsæt hakkede mandler og tranebær og lad massen køle en smule. Form massen til små toppe. Dyp gerne fingeren i koldt vand ind i mellem, så klistre det knapt så meget.
Bag makronerne i 10-15 minutter ved 200 grader. Lad dem køle helt af på bagepladen.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp makronerne i chokolade. Lad chokoladen størkne inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

RockyRoad

Elsker simpelthen skumslik. her i en semi-hjemmegjort version....eller rettere; af en eller anden grund med god samvittighed, fordi jeg selv har blandet balladen sammen.
MUMS!

Nok til mig - og måske en ven?


350 g mælkechokolade
100 g mandler
100 g skumfiduser

Smelt chokolade over vandbad. Det er vigtigt at vandet ikke rører ved skålen, så risikerer du at chokoladen bliver for varm.
Rist imens mandlerne på en varm pande. Hæld dem ud på bagepapir og lad dem køle lidt af. Hak dem groft.
Klip skumfiduserne i mindre stykker. Vend mandler og skumfiduser
i den smeltede chokolade. Hæld det hele i en plastikform, gerne foret med bagepapir. Sæt den koldt i mindst 3 timer eller til næste dag.
Tryk chokoladen ud af formen og skær den i grove klodser. Servér små (eller store) kolde stykker Rocky Road til kaffen.


          Opskrift: Louisa Lorang
          Foto: Anders Schønnemann