Søg i denne blog

tirsdag den 27. september 2011

Rispapir maki med wasabimayo

Brug disse små maki som forret eller snack. Kan du ikke finde rispapir, så lav dem med nori (tangplader).
Tjek med din fiskehandler om fisken har været frosset, ellers frys den selv i mindst 1 døgn. Brug bonitotun eller vælg en anden fisk, f.eks. laks eller makrel.


Opskriften er til 2 personer.


2 spsk. mayonnaise
1 tsk. wasabipuré
1 tsk. limesaft
lidt salt
ENDVIDERE
6 plader rispapir
2 avokado i skiver
200 g (bonito) tun i strimler
6 blade iceberg salat
2 tsk. sorte sesam
TILBEHØR
soja
sushi gari
sort sesam
Rør mayonnaise, wasabi og lime. Smag til med salt. Læg rispapiret i en vådt, rent viskestykke (et ad gangen). Fyld avokado, tun, salat, sesam og mayonnaise i og rul stramt, gerne i en bambusmåtte, men det kan godt lade sig gøre uden. Skær rullerne i hver 6 stykker og anret dem med soja, wasabimayonnaise og sushi gari.  Drys med sesam og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann