Søg i denne blog

mandag den 18. juli 2011

Ærtehummus



Denne hummus er dejlig frisk og er måske en slags sommer-hummus? 
Brug den som forret, snack, dip eller sandwichfyld.

Jeg bruger (optøede) ærter fra frost til selve hummussen, men kan godt lide de knasende friske ærter til at pynte med.
Ærteskud kan købes i enkelte, velassorterede grønthandlere, men kan du ikke skaffe det, kan det sagtens undværes.

Opskriften er til ca. 6 personer som snack


200 g kikærter
1 laurbærblad
150 g ærter, blancherede
1 lille fed hvidløg
1 håndfuld mynteblade
2 spsk. tahini
½ dl citronsaft
¼ dl olivenolie
salt
ENDVIDERE
4-6 pitabrød, gerne grove
lidt olivenolie
flagesalt
lidt plukket mynte
lidt ærtespirer (kan undlades)
2-3 dl friskbælgede ærter
citronbåde
Skyl kikærterne og sæt dem i blød natten over.
Kog kikærterne sammen med laurbærbladet i ca. 45 minutter, eller til de er helt møre. Dræn vandet fra, men gem lidt.  Kassér laurbærbladet.
Blend kikærter, ærter, hvidløg, mynte, tahini, citronsaft og olivenolie til en grov hummus. Smag til med salt.
Skær pitabrødene i 8 stykker hver og pensl dem med olivenolie. Grill dem på en varm grill eller grillpande og krydr dem med salt.
Anret hummussen pyntet med mynte, ærtespirer og friskbælgede ærter og giv citronbåde til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
         

6 kommentarer:

  1. Uhmm, hvor lyder det godt og sikke en skøn farve - det må prøves :-)

    Håber du nyder "sommeren" eller hvad det nu er - og at I har fundet et sommerhus.....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Vi nyder det. Havde super dejligt vejr i Kbh i dag....Overraskende nok - med turisttur, legeplads og kagestop til moren :-)

    Synes hummusen funker super godt. Ærter og kikærter er i det hele taget et godt match, synes jeg. (ærter med ærter på)

    Håber også at du får nydt det hele.

    Kh L

    SvarSlet
  3. Har lavet din bærsalat til mine gæster og det var et stort hit! Tak!
    Har dog lige nogle spørgsmål. Min sirup blev krystalliseret efter at have stået et døgn på flaske, på køkkenbordet. Måtte si, inden jeg hældte det over bærsalaten. Har du evt. et lille fif?
    I tillægget fra Femina skriver du at der kan serveres en creme til, men kan ikke se den i opskriften, kan det passe?

    Anita

    SvarSlet
  4. Kære Anita.

    Dejligt at bærsalaten var et hit. Mht. sukkerlagen er mit bud at der måske er kogt for maget vand væk. Tilsæt evt. lidt mere vand, kog den op igen og køl ned igen - besværligt, men når den nu er fyldt med dejlig vanilje, er det vel det værd?

    Cremen til triflien jeg lige har lagt op, er også god til bærsalaten.
    Eller lav en let pisket flødskum med lidt vanilje og en smule flormelis. Måske revet citronskal.

    God fornøjelse.

    Kh L

    SvarSlet