Søg i denne blog

lørdag den 9. oktober 2010

Lasagne

Top klassisk!
....og altid en favorit hos mig og mine.


Opskriften er til 2-3 personer




1 løg, hakket
2 gulerødder, revne
2 stængler bladselleri, hakkede4 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g magert hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2-3 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber
ENDVIDERE:
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 3 dl mælk
revet muskatnød
6 lasagneplader, gerne grove
100 g revet ost
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olie og eddike
Sautér løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.
Tag det op, eller skub det hen i hjørnet af gryden (hvis den er stor nok), og brun kødet, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig, og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Smag til med salt og revet muskatnød.
Smør lidt bechamelsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader på, og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér med salat.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann