Søg i denne blog

torsdag den 17. november 2011

Peberkager med pynt-til-du-skammer-dig-glasur



Opskriften giver mange, pynteklar kager


125 g smør 
100 g muscovadosukker eller brun farin 
4 spsk. mørk sirup 
325 g hvedemel 
1 knsp. salt 
1 tsk. natron 
1 tsk. stødt ingefær 
½ tsk. stødt sort peber 
½ tsk. stødt allehånde
 
Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle under omrøring. Sigt mel, natron, salt, ingefær, peber og allehånde i en skål, og rør den smeltede sukkermasse i. Rør, til dejen er fast og nem at arbejde med. 
Rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse på et melstrøet bord (dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så brug den med det samme). Stik figurer ud efter ønske, og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170° i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte. 
Lad dem køle af på pladen. 

ROYAL ICING Denne opskrift er på hvid glasur, så kommer du f.eks. flydende frugtfarve i, skal du bruge lidt mere flormelis. Men pas på, glasuren ikke bliver for tyk, så kan du nemlig ikke ”tegne” i den. 
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger) 
ca. 150 g flormelis 
evt. farve

SE HER HVORDAN DU PYNTER (det er tidligt på sæsonen, så jeg er ikke helt så skarp, men man fanger vist ideen :-))
 
FORSLAG TIL PYNT: knuste bolsjer 
små chokoladepastiller 
sukkerkugler 
guldstøv 
sølvkugler 
spiseligt glimmer 
glimmersukker 
perlesukker 
krymmel 
og meget andet 
Rør æggehvide og flormelis sammen. Kom evt. farve i, eller del glasuren i to portioner, og lav den ene farvet. 
Pynt kagerne ved først at tegne omridset af kagen op, fyld ud med glasur. Pynt med en ny farve glasur ovenpå. Brug evt. en tandstik til at lave mønstre. 
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann