Søg i denne blog

torsdag den 21. juli 2011

RABARBERTRIFLI MED VANILJECREME
Det her vil jeg spise så tit som muligt!
Jeg bruger også rabarberkompotten på min yoghurt til morgenmad eller som dessert  en flad tirsdag.

Opskriften er til 6 personer.800 g rabarber
500 g sukker
1 stjerneanis
ENDVIDERE
4 dl piskefløde
2 dl sødmælk
1 fed stang vanilje
125 g sukker
6 pasteuriserede æggeblommer
200 g biscotti med mandler
lidt hakkede, ristede mandler
Skær rabarberene i mindre stykker og kom dem i en kasserolle sammen med sukker og stjerneanis. Kog stille og roligt rabarberne op og lad dem simre i ca. 10 minutter. Sæt rabarberkompotten kold indtil servering.
Kom fløde, mælk, vaniljekorn, vaniljestang og halvdelen af sukker i en kasserolle og varm det stille og roligt op. Pisk i det undervejs, så det ikke brænder i bunden.
Pisk æggeblommerne sammen med resten af sukkeret i en skål.
Pisk ca. Halvdelen af den varme mælk i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker. Sæt kasserollen tilbage over svag varmen og pisk nu æggemassen over i den varme mælk i kasserollen. Stadig imens du pisker. Pisk til cremen er tyknet. Det tager ca.8-10 minutter. Hæld straks cremen over i en kold skål, så æggeblommerne ikke koagulerer. Sæt cremen koldt indtil servering. Fjern vaniljestangen inden servering.
Anret rabarberkompotten i 6 glas eller skåle. Knus biscottierne og kom dem på kompotten. Top med vaniljecreme og pynt med hakkede mandler. Servér straks.

TIP: en super god dessert til gæster, da både kompot og vaniljecreme kan klargøres op til 2 dage i forvejen og opbevares på køl. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann