Rødkål til julstegen eller fuglen.
Vi spiser både en rå og en lun rødkål juleaften. Ja, og også gerne resten af året for pokker.
Se med her hvordan de tager sig ud i Go' Morgen Danmark, eller følg opskrifterne herunder:
RØDKÅL – NÆSTEN SOM DIN MORMORS
(tilbehør til 4-6 personer)
1 lille rødkål
½-1 stang vanilje
2 stjerneanis
2 dl koncentreret solbærsaft
2½ dl sukker
1½ dl eddike, gerne æbleeddike
Snit rødkålen med en stor kniv, skyl den og kom den i en gryde med vaniljekorn, vaniljestang, stjerneanis, solbærsaft og sukker. Lad den simre i 10-15 minutter. tilsæt eddiken og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide at rødkålen har bid, men er du ikke til det kan du lade den simre længere inden du kommer eddike i.
Smag rødkålen til og servér den lun.
RØDKÅL – RAW-STYLE
(tilbehør til 4-6 personer)
Du kan købe miso i din helsekost. Eller køb det online på www.naturesource.dk
½ lille rødkål
½ lille hvidkål
1 bundt koriander, plukket
ENDVIDERE
1 fed hvidløg
ca. 15 g skrællet ingefær
1½ spsk. flydende honning
½ dl limesaft (af ca. 1½ lime)
½ dl hvid, sød miso
1 spsk. tamari eller soja
Snit kålen ultrafint, gerne på et mandolinjern. Vend det med koriander og anret det på et stort fad.
Riv hvidløg og ingefær fint og rør det sammen med honning, limesaft og miso. Smag til med tamari eller soja og dryp dressingen over salaten.
Servér straks, gerne til fugl eller gris.