Søg i denne blog

onsdag den 21. september 2011

Lakridssyltede blommer




Du kan ofte finde lakridspulver i din helsekostbutik. Er det ikke til at finde, kan du købe det online hos f.eks. www.e-deli.dk

Servér dine blommer til god fed ost. Her er den i selskab med en Tomme de Savoy.

Opskriften give et mellemstort glas blommer.


2 dl muscovadosukker
2 dl vand
2 tsk. lakridspulver
2 stjerneanis
1 kg blommer

Kom sukker, vand, lakridspulver og stjerneanis i en gryde og kog det op.
Flæk blommerne og fjerne stenene – det er nemmest med en pincet.
Kom blommerne i den kogende sukkerlage og lad dem simre i 25 minutter.
Hæld blommerne på skoldede glas og køl dem helt af.
Servér blommerne som tilbehør til ost.

TIP: Blommerne kan holde sig i mindst 1 uge i køleskabet

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann