Søg i denne blog

fredag den 1. april 2011

Tandoori kylling med raita

Denne opskrift er fra min nye bog VILD MED HVERDAGEN. i næste uge får du mulighed for at vinden bogen her på bloggen - så kig ind :-)


Indtil da: Kylling til 2½ kylling (eller 3 hele lår) 
3 fed hvidløg 
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt 
½ dl citronsaft 
½ dl solsikkeolie 
1 spsk. garam masala 
1 spsk. knust spidskommen 
½ tsk. cayennepeber 
1 spsk. sød paprika 
1 tsk. salt 
50 g smør 
ENDVIDERE: 
1 rødløg 
1 romainesalat 
½ agurk
lidt citronsaft 
TILBEHØR: 
raita (se herunder) 
citronbåde 
chapati- eller naanbrød 

RAITA: 
2 dl yoghurt 
2 tsk. knust spidskommen 
1 lille håndfuld mynte, hakket 
½ agurk i små tern
salt
Del kyllingen i 6 stykker, og fjern skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingestykkerne, og sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges. 
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt, og kom kylling og marinade i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække natten over i køleskabet. 
Tag kyllingen ud 20-30 minutter inden stegning. Tænd ovnen på 220°, gerne med varmluft. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under). Smelt smørret, og dryp det over kyllingen. Sæt den i den varme ovn, og lad den stege i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Skær imens løget i skiver, snit salaten, og skær agurken i både. Dryp grøntsagerne med lidt citronsaft, og servér kyllingen med salat, raita, citronbåde og chapati- eller naanbrød. 
Rør yoghurten med spidskommen og mynte. Kom agurken i, og smag til med salt. Servér straks, eller opbevar raitaen i køleskabet i op til 1 døgn. 

TIP: Du kan også bruge tandoorimarinaden til lam. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann