Søg i denne blog

fredag den 11. november 2011

Asianstyle nudelsalat med kødboller

Masser af smag og sprøde grøntsager. Og en super måde at spise kødboller på.


Opskriften er til 2 personer.




400 g hakket svin og okse 
salt 
1 lille løg, revet 
½ bundt koriander, hakket 
1 spsk. mel 
1 æg
ENDVIDERE: 
½ dl soja 
¼ dl sukker 
150 g nudler, 
gerne udonnudler 
1 tsk. sukker 
saft af 1 limefrugt 
hakket rød chili efter smag 
3 gulerødder i julienne 
eller revne 
1 bananskalotteløg 
i tynde både 
100 g blandet salat 
½ bundt plukket koriander 
sesamfrø 
limebåde 

Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg, og form kødboller på størrelse med golfbolde. 
Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande, eller ved 220° i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter, eller til de er gennemstegte. 
Bring imens soja og sukker i kog; lad det koge, til sukkeret er smeltet, og yderligere i 1 minuts tid. Lad dressingen køle af. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem kort i koldt vand, så de ikke klistrer. 
Rør sukker og limesaft sammen, så sukkeret opløses. Smag til med chili efter behag. 
Vend nudler, gulerødder, skalotteløg, salat og koriander med limedressingen, og anret på to store skåle. 
Vend kødbollerne i sojadressingen, og drys med sesamfrø. Anret dem på toppen af salaten. 
Servér straks med resten af sojadressingen og limebåde til. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann