Søg i denne blog

tirsdag den 5. april 2011

VIND VILD MED HVERDAGEN

Fortæl om din favorit restaurant og få chancen for at vinde min nye bog - Vild med hverdagen.
Og få inspiration til hurtig og nem hverdagsmad - HEP!Jeg sætter to bøger på højkant til alle der skriver lidt - eller bare navnet på deres favorit restaurant. For jeg er såååå nysgerrig efter at vide, hvad og hvor I spiser når det ikke skal gå hurtigt i hverdagen.
Hvad hedder den? Hvor ligger den? Hvad spiste du sidst du var der?
Del og deltag i lodtrækningen.

Jeg tækker to vindere torsdag den 14. april.

Håber at I vil lege med :-)

Kh L

33 kommentarer:

 1. Jeg har især to som jeg foretrækker.
  Pick me :-)

  Her er i hvert fald mit bud.

  Pastis i Gothersgade:
  Jeg vælger den gerne som "weekendrestaurant", når det skal være mere end hverdagsmad. Jeg er aldrig gået skuffet derfra, tvært imod. Superlækkert kød (hvis man er til det) og fantastiske pommes frites som NÆRMER sig restauranten L'Annex i Marseille (som efter min opfattelse laver VERDENS BEDSTE).

  &

  Atlasbar i Pisserenden:
  Jeg elsker den uformelle stemning. De har godt brød og lækker rosé og så laver de en buritto i verdensklasse!

  Fælles for begge:
  De præsenterer begge to et bud på Danmarks bedste Moulles - og til rimelige penge. Gotta love it!

  SvarSlet
 2. Hej Louisa :)

  Sikke en skøn konkurrence. Også er der udtrækning på min fødselsdag, det må betyde held :D

  Mon bøgerne er signeret? :)

  Min yndlingsrestaurant er "Al Dente" som er en lille autentisk italiensk restaurant, der ligger i den ende af Jagtvej, der vender mod Frederiksberg. Ejeren er selv italiener, og alt laves fra bunden. Der laves frisk hjemmelavet pasta hver dag. Og de har de skønneste pastaretter.

  Den er helt utippet, og ser ikke ud af meget udefra. Men når du træder ind, så er det som om, at du træder ind i et lille stykke italien. Det er både lidt dyrere gastro-mad på a al carte kortet, og priser, hvor selv studerende kan være med fx med "Two for One".

  Al Dente's hjemmeside:
  www.ristorante-aldente.dk

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 3. den lyder simpelthen spændende den bog :) når vi skal ud at spise er der to ting der skal gå op i en højere endhed, maden og stemning. Hyggelig, lækker og veltilberedt mad der ikke er serveret af en ikke alt for fancy tjener.
  Jeg kan rigtig godt lide Il Fellini her i Aalborg :) de tager sig gerne tid til dig og lave lækker mad, du bliver glad af.
  - Line

  SvarSlet
 4. Kære Louisa

  Min absolutte yndlingsrestaurant er "Mikkelgaard" i Rungsted. Stedet er fantastisk: Smuk beliggenhed, god betjening, charme og rigtig, rigtig god mad!
  Jeg elsker den fordi de ikke prøver at være finere end det er, men det er fint!

  Sidst jeg var der fik jeg "dagens fisk" som bestod af et dejligt stort stykke dampet tors på en bund af spidskål og porrer og en helt fantastisk sauce! Dertil kartofler og dere superlækre hjemmebagte brød. Vi afsluttede frokosten med en god kop kaffe og lidt hjemmelavet sødt. Mmmh.... Jeg kommer der igen og igen og igen og...

  En helt sikker anbefaling!

  SvarSlet
 5. Uh spændende! Har mange yndlingssteder..I kbh har jeg de sidste mdr været glad for Frankies køkken, men de skifter kun menu en gang imellem. Sidst fik jeg hellefisk og den var usædvanlig lækker! De laver også en mean g&t m lemon :)
  I århus er det Lecoq..mmh! Spiste der for 2 ugers tid siden og fik en dejlig kalvemørbrad - og foie gras til forret med rødbeder, guf!

  SvarSlet
 6. Henriette W. Ipsen5. april 2011 kl. 17.31

  Sct. Oluf, Mejlgade i Aarhus kan i hvert fald anbefales for deres billige, men ovenud lækre franske rustikke bistromad, hvor der er god smag og rigelige mængder...

  SvarSlet
 7. Jeg har to favoritter, og de ligger desværre begge to i København.
  Den ene er Wagamama ved Tivoli, som er lækker mad til ingen penge. Sidst jeg var der (som vist er ved at være et par år siden) fik jeg Duck Gyoza og nogle kylling med en slags teryiaki sovs på/ved som er en form for starters/tilbehør til maden.
  Og så en nudelret med strimlet rød bøf, pak choi, sesam og chili. Fantastisk mad!

  Nummer to, er Wokshop Cantina i Adelgade. Deres KyllingCashew er fantastisk, og deres peanutdip til kyllingstarters er noget helt særligt... Mums. To die for.
  (Og så er det vildt billigt!)

  SvarSlet
 8. Jeg vil skynde mig at fortælle om en af mine yndlingsrestauranter: Restaurant Fusion i Aalborg. Fordi, at de formår at gøre madoplevelsen total ved både at servere anderledes, gourmetmad i topklasse samtidig med at serveringen er kreativ (appetiseren lignede en potteplante f.eks.). Der er masser af dyre gourmetrestauranter i KBH og Århus, men i det nordjyske er der altså ikke så mange. Og så glæder det jo om at heppe på dem der er!

  Fusion får min stemme fordi jeg både fik det lækreste sushi, gode vine og verdens skønneste krondyrfilet på en og samme aften!

  http://restaurantfusion.dk/gourmetrestaurant_i_aalborg

  SvarSlet
 9. Jeg er meget begejstret for Manfred´s i Jægersborggade på Nørrebro. Altid lækker mad lavet på årstidens grøntsager - og så får man virkelig noget for pengene. For nogle uger siden fik jeg okse-onglet med pommes anna og selleripure, virkelig lækkert.

  Mvh Lise

  SvarSlet
 10. Min absolutte favorit er brunch på Cafe Stygge i Aalborg. De laver bare en super lækker brunch med en formidabel hønsesalat, og så det bedste valnøddebrød! Det er dog mest i weekenden jeg finder vej dertil. Hvis det skal være en god hverdags burger så må det være Den Fede Ælling som holder til på en husmandsbåd i havnen i Aalborg :)

  SvarSlet
 11. Åh det er svært KUN at vælge en restaurant, men mit valg falder på "Café Carlos" i Fredericia. Det er en hyggelig tapas restaurant som har virkelig lækre tapas - nogle mere autentiske end andre :)

  Selve stedet oser af atmosfære, og de gange jeg har været der har jeg fået ovenud god betjening, maden har været lækker og prisen mere end rimelig!

  Sidst jeg var der fik jeg 7 forskellige tapas og en fantastisk sangria som smagte som var man under spanske himmelstrøg og sluttede af med lækker kop Caffe Latte - og så kunne jeg trille hjem til Odense!

  - Maj

  SvarSlet
 12. Restaurant Substans i Århus. Dejlig, dejlig mad, super betjening og aldrig en skuffende eller middelmådig oplevelse! Nom, nom.

  Kig her: http://www.restaurantsubstans.dk/

  /Anne

  SvarSlet
 13. Det må være Kanalen på Christians havn.... :-)

  Dejlig mad, godt med grøntsager og hygge.

  http://www.restaurant-kanalen.dk/

  SvarSlet
 14. Her er i al sin korthed mit bud: IÓlivier på Vodroffsvej, frederiksberg. Skøn hyggelig enkel provencemad. Sidst fik jeg Moules Marinier og Confit de Canard med en enkelt kartoffel. Og en super god Bourgogne dertil. Mere lækkert kan det ikke gøres!
  Jens Chr. Christensen
  (Så anonym er jeg heller ikke....)

  SvarSlet
 15. Bedste restaurant må være Tony's restaurant i Havnegade i København K. Fantastisk lækker mad, super godt koncept med lækkert mad til billige penge. God service og god stemning. ...
  Altid en succes med en aften på Tony's. - giver hermed de bedste anbefalinger.
  Mvh Marianne L.

  SvarSlet
 16. Jeg ville ønske, jeg kunne komme ud at spise!! Jeg længes efter at kunne sidde og få en eller anden forrygende tasting-menu ind med vin og bare kunne sidde i timevis...men nej. To børn og meget få muligheder for pasning gør at man enten tager dem med eller lader sig nøje med noget hurtigt og enkelt.

  Er det første scenarie, så er Madmanifesten i Tyrolsgade på Amager skøn - lækker Berlinerstemning, god mad og stemning....og legeområde til ungerne. Og ingen sure miner, når de kære små ikke kan finde ud af at sidde pænt, mens de spiser... Var også på Cafe 8-tallet i mandags, og fik en fantastisk bøf bearnaise. Ikke helt gearet til børn, men ingen sure miner og god service.

  Andet scenarie - var på Haché i Rømersgade på date med manden for nyligt. Burgeren var så-så, men fritterne var helt forrygende. Aldrig fået bedre! Gode tjenere og fin stemning Og muligheden for at se sin mand i øjnene, nyde et måltid uden at blive afbrudt af ungerne....ubetaleligt!

  kh/S.

  SvarSlet
 17. Uhh,det er svært kun at vælge én yndlingsrestaurant, så her kommer altså lidt flere:-)
  Seneste besøg var på MASH i Bredgade. SUPER lækkert og veltilberedt kød og god bearnaise. Fritterne fås bedre fx på Pastis i Gothersgade - men det vare en god oplevelse.
  Ellers er jeg generelt vild med Madklubben og Cofoco konceptet. Afslappet stil, god mad og gode priser.
  Næste restaurantbesøg må være på Fihsmarket eller Spuntino. Men med en lille dreng på 1 år derhjemme, kan der gå lidt tid inden det igen kan lade sig gøre at få alene forældre tid. Derfor gælder det om at være mest vild med hverdagen:-)
  /Katrine

  SvarSlet
 18. Hej Louisa! Sikke dog en fantastisk konkurrence, jeg holder meget af din tilgang til mad, og finder ofte stor inspiration i din madlavning og dine opskrifter.

  Da jeg har et stort ’’madhjerte’’, og elsker at dele ud af mine madoplevelser, skal du/I bestemt også have min med på vejen. Hvis I ikke allerede har lagt vejen forbi, kan jeg bestemt anbefale det 100 % og opfodre jer til at ligge vejen forbi. For de oplevelser jeg har haft, har været ikke mindre end fantastiske :-)

  Den største madoplevelse jeg har fået, må være mine besøg på Van Kochs fantastiske restaurant på lystbådhavnen i Aarhus. Her har Aarhus fået et fantastisk gourmettempel, uden sammenligning. De tre brødre på havnen i Aarhus har startet et helt nyt koncept, som de sjovt nok kalder "Det glade VanVid" - og vandvittigt vil jeg sige at det er, men på en hel fantastisk og oplevelsesrig måde!

  Alle gæster ankommer kl. 18:30 - og dørene lukkes op. Så bliver samtlige gæster ført hen til deres borde, hvor der er den smukkeste udsigt ud over Aarhus havn. Straks derefter bliver der severet mousserende vin i glasset og appetizers på bordet, efterfulgt af en gennemgang af aftenens oplevelse - som består af: Mousserende vin og lækre snacks som appetizer, 3 retters suveræn menu og al det friskbagte brød samt olier du kan sætte til livs. Desuden er der forskellige gode vine, adlibitum vel og mærke- samt kaffe og sødt.
  Og prisen, den er der bestemt heller ikke noget at sige til. 395 kroner pr. person, for en unik gastronomisk oplevelse med alt adlibitum. Det mener jeg i hvert fald er et fund.

  Så selvom min kæreste og jeg er de såkaldte "fattige studerende", skal der være plads, tid og råd til at lægge vejen forbi Van Koch i ny og næ :-)

  Faldt lige over en rigtig god artikel hos Politikken, som I kan kigge på, hvis I ligesom jeg, synes at Van Koch lyder interessant:
  http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-mellem/ECE87731/heldige-aarhusianere/

  Mange glade mad-hilser
  Jenny Maria Jørgensen

  SvarSlet
 19. Mmmm, yndlingsrestaurant... en af dem må være Café Sokkelund på Frederiksberg som egentligt ikke rigtig er en café, men mere et brasserie. Sidst jeg var der fik jeg steak bearnaise med de bedste pomfritter! Og snart skal jeg vist derhen igen og spise moules frites, tror jeg... mm, dejlig mad. Og endnu en de gode ting ved stedet er, at det kun ligger 7 minutters gang fra hvor jeg bor!

  Tak for en dejlig blog med skønne opskrifter!

  Kh Karen

  SvarSlet
 20. Først, tak for en god blog..

  Det bedste måltid jeg har spist, var på toppen af Radisson Blu ved Amager Boulevard. Gazpacho med krabber, sprøde brissler på kantareller, bagt torsk, chokoladekage med bronbærsorbet til desert - det hele var så lækkert. Det sted jeg oftest er Cocks and Cows på Gammel Strand, der har de nemlig burgere med chilimayo :-)

  /Mathilde

  SvarSlet
 21. Det er sjaeldent jeg vender tilbage til et spisested, da der hele tiden aabner nye spaendende steder, men et sted som holder standarden og som jeg vender tilbage til med jaevne mellemrum er Wascator pa Refnaesgade paa Noerrebro.
  Dagen 3-4 hovedretter bliver skrevet paa tavlen og bestaar ofte af en traditionel ret, en utraditionel og der er altid en vegetarret.
  Jeg har engang spist boef med bloede loeg, sovs og kartofler og det ville jeg normalt aldrig vaelge paa restaurant, men paa Wascator kan de lave det bedre end jeg selv kan i mit eget koekken.
  Fik jeg naevnt at en hovedret koster +-100 kr?
  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 22. Det er ikke en restaurant, for jeg er bare mig selv til daglig.. Men skal jeg ha' hurtig, lækker, sund take away, kører jeg til Nørrebro og besøger Smag på Fælledvej. Mums Fillibaba :-) Ellers er BioMio her på Vesterbro nu også ret lækker!

  Kh Katrine H.

  SvarSlet
 23. Hej Louisa

  Stedet oser af charme. Gamle radioer pryder væggene. Slidte, farvede unika møbler står i krogene. Der hersker en særegen stemning, man skal lede længe efter på caféer rundt omkring i København - ja, sågar i de fleste byer rundt omkring efterhånden.
  De har brunch der hedder noget så herligt som "Tante Grøn" og "Mormor". Sidst fik jeg "Tanten", som udfordrer det sædvanlige brunchtraktement og indeholder bl.a. falafel, grøntsagstærte, pesto, tapanade. Nummenammenimmenalle, I dare say.

  Det er selvfølgelig Kalaset på hjørnet af Vendersgade og Nansensgade i indre København. Jeg smiler helt ved tanken.

  Venlige hilsner, Mathilde

  SvarSlet
 24. Hvor fint at læse om alle jeres gode anbefalinger.. flere af dem ku' godt få mig et nyt sted hen..
  Yndlingsrestaurant ... tja, der er rigtigt mange. Jeg vil fremhæve et sted, jeg kommer rigtigt ofte. Dels fordi det er helt lokalt, ja faktisk ligger Restaurant Bangkok i den ejendom jeg bor i - og dels fordi jeg er vild med thai-mad af rigtig god kvalitet. Restauranten er pænt indrettet, der er god plads mellem bordene, så man kan snakke uforstyrret. Så jeg stemmer på Bangkok på Nyelandsvej/Sprogøvej på Frederiksberg.
  Bedste hilsner
  Marianne

  SvarSlet
 25. Spændende at høre alle de forskellige bud på gode restauranter, så er der da noget at prøve af hvis man kommer til de forskellige byer. Min absolutte favorit restaurant her i aalborg er restaurant Fisk og Skaldyr. Et dejligt lille intimt sted med noget fantastisk godt mad, og vin hvis man har lyst til det, samt en rigtig god og venlig service.
  Forårshilsner fra Evelyn

  SvarSlet
 26. Jeg kommer fra Århus..og der er det sted jeg bedst kan lide, et lille sted der hedder 'Spis dig Glad'. Det ligger på Frederiks Allé. De har en masse rigtig gode salater, og man får groft rugbrød til..også til deres lækre grøntsagssupper. De har også friske smoothies og juice. Jeg synes det er et godt sted, fordi man får god, sund mad, og man bliver mæt..uden at have spist for meget. Det er måske ikke vildt fancy, men det er til gengæld heller ikke særlig dyrt..og jeg vil tro, at der er noget for alle.
  Sidst jeg var der fik jeg bønnesalat, kikærtemos og rugbrød. Det er godt når man er veganer, at man kan få noget take-away, som også giver en nogle proteiner og fibre..ja, for det er bare ikke alle steder at der er helt så stort og godt udvalg for veganer/vegetarer :)
  Mvh Annika

  SvarSlet
 27. Ja nu er der allerede mange gode bud på gode restauranter. Derfor vil jeg gerne nævne min absolut yndlings take away, Go Away på Amagerbrogade (kbh). De laver fantastiske fusion simre retter fra forskellige verdens hjørner, både vegetar og med kød. Alt er økologisk og så har de masser af sjove dips og grøntsags tilbehør.

  SvarSlet
 28. I Århus tager vi glad og gerne på "Mellemrummet". Det er superlækker gourmetmad, serveret i afslappede omgivelser, af tjenere og kokke der kender SÅ meget til - og er SÅ stolte - af deres håndværk. Og så deler de gerne ud af deres opskrifter - superdejligt for os dødelige, der bare laver mad til husbehov, men elsker at eksperimentere i køkkenet ;o)
  Og deres brød?...Out of this world! I luv it!
  (men har fået opskriften... ;o)

  SvarSlet
 29. Helle Nørgaard Jensen11. april 2011 kl. 21.34

  House of Souls på Vestergade 3 er super! Har altid fået god mad, når jeg har været der, og betjeningen er super. Sidste gang fik jeg fiske- og skaldyrssuppe til forret og and med lækkert tilbehør til hovedret! Nam!

  SvarSlet
 30. Uh, en svær beslutning.
  Men her i Aalborg går man da sjældent fejl af "Mortens Kro" som er en heloplevelse af mad og vin. "Stygge Krumpen" laver nogle jævle gode lammekroner og på "Fisk og Skaldyr" ja det siger vel sig selv. Tapas skal være på "Casa Espana" som er meget autentisk og så er jeg forresten vild med "Dahl's".
  Mmmmmmmmm

  SvarSlet
 31. Jeg bor i Århus og elsker at spise på Restaurant Miro :-)

  SvarSlet
 32. Jeg elsker min Far's mad. Det er bare en kæmpe fornøjelse at komme hjem til ham og få serveret det mad han i dage har været om at tilberede. Det er så lækkert at man nu er blevet totalt kræse i forhold til hvad man indtager. Det er hans hobby at lave mad. MUMS. Men det sted er jo desværre svært at besøge.
  Ellers kunne jeg godt tænke mig at besøge Banzai (Japansk restaurant)i Skydebanegade, Vesterbro, København igen

  SvarSlet
 33. 1000 tak for alle jeres afsløringer. Jeg glæder mig til mere mad!
  Tjek vinderene her på siden.........

  SvarSlet