Søg i denne blog

onsdag den 21. december 2011

Figen-småkager

En dejlig jule småkage, der minder en smule om finskbrød. Her er det figner og honning der søder.
Nyd dem til en god kop kaffe eller måske til et lille glas portvin.



250 g mel
100 g mandelmel
125 g blødt smør, i terninger
200 g tørrede figner, fint hakkede
100 g flydende honning
1 tsk. revet økologisk citronskal
1 tsk. revet økologisk appelsinskal
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
2-3 spsk. appelsinsaft
flormelis
Tænd ovnen på 200 grader.
Bred mel og mandelmel ud på bagepapir på en bageplade og rist det i den varme ovn i 5-7 minutter. Tag det ud og lad det køle af.
Kom melet i en skål og smuldr mel og smør sammen. Kom figner, honning, citronskal, appelsinskal, nelliker og kanel i. Saml dejen med appelsinsaft og lad det sætte sig i 20 minutter i køleskabet.
Tril små kugler af dejen på størrelse med 2 kroner. Form dem til små halvmåner og læg dem på en bageplade på bagepapir og bag dem ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
Vend dem i flormelis mens de er lune, lad dem køle helt af og opbevar dem i en kagedåse med lidt ekstra flormelis i.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann