Søg i denne blog

fredag den 16. december 2011

Urtesalt

Dejlig til dig selv, eller som en top overskudsagtig værtindegave.
Jeg blev inspireret af en tur i Alfred Vogels have - 





200 g skrællet knoldselleri
150 g pillede løg
100 g skrællet pastinak
4 fed hvidløg, pillede
2 laurbærblad
2 spsk. plukket timian
1 kg havsalt
Hak grøntsagerne helt fint på en foodprocessor, eller riv dem på et fint rivejern. Bland dem hakket laurbærblad og hakket timian. Rør salt i og lad blandingen trække tildækket natten over.
Bred massen ud i en stor bradepande og tør den i 12-15 timer ved 110 grader. Eller til saltet er helt tørt. Lad det køle helt af
Blend saltet i foodprocessoren, når det er helt tørt og afkølet.
Fordel det i skolede, helt tørre glas og opbevar saltet tørt og mørkt. Saltet kan holde sig utroligt længe, men vær opmærksom på at bruge rene skeer, når du tager af glasset.

TIP: Brug de urter du har; gulerod, persillerod, salvie, kørvel, oregano, porrer eller det du kan lide.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann