Søg i denne blog

fredag den 16. december 2011

Urtesalt

Dejlig til dig selv, eller som en top overskudsagtig værtindegave.
Jeg blev inspireret af en tur i Alfred Vogels have - 





200 g skrællet knoldselleri
150 g pillede løg
100 g skrællet pastinak
4 fed hvidløg, pillede
2 laurbærblad
2 spsk. plukket timian
1 kg havsalt
Hak grøntsagerne helt fint på en foodprocessor, eller riv dem på et fint rivejern. Bland dem hakket laurbærblad og hakket timian. Rør salt i og lad blandingen trække tildækket natten over.
Bred massen ud i en stor bradepande og tør den i 12-15 timer ved 110 grader. Eller til saltet er helt tørt. Lad det køle helt af
Blend saltet i foodprocessoren, når det er helt tørt og afkølet.
Fordel det i skolede, helt tørre glas og opbevar saltet tørt og mørkt. Saltet kan holde sig utroligt længe, men vær opmærksom på at bruge rene skeer, når du tager af glasset.

TIP: Brug de urter du har; gulerod, persillerod, salvie, kørvel, oregano, porrer eller det du kan lide.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

4 kommentarer:

  1. Hej Louisa

    Sikke en skøn idé med urtesalt. Men kan man på ingen anden måde end over 12 timer i ovnen tørre saltet?? 12 timer er jo længe...

    Hilsen, Lise

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lise.
      Ja, det er frygtelig længe. fyld ovnen op med små tomater, halverede og dryppet med lidt honning, hakket hvidløg, salt og æbleeddike og lad dem tørre med natten over. Helt fantastisk sidegevinst!
      Og beklager mit sene svar.
      Kh L

      Slet
  2. Hej louisa faldt lige over din hjemmeside, rigtig dejlige opskrifter du har, og det er slet ikk noget man skal købe en hel butik for og lave.. Jeg ville hører dig af om du ikke har nogle lækre opskrifter på fisk, som en lækkert og nemt og ikk koster alt for meget er nemlig på su og har aldrig prøvet og lave fisk før.. Du kan evt sætte en opskrift ind på din side med fisk så finder jeg den nok, bar en dag du har tid og lyst.. Gerne med torsk da har jeg hørt skulle være godt men andre mere billige fisk ville også være fedt.. Ved nemlig overhovedet ikke hvordan man laver fisk.. Mvh nadia

    SvarSlet
  3. Hej Nadia.
    Mere fisk coming up!
    Tjek imens kategorien "fisk". Der er en del torsk.

    Kh L

    SvarSlet