Søg i denne blog

mandag den 23. august 2010

Lammespyd med mynteyoghurt



Aftensmad på 25 minutter.
Opskriften er til 2 personer.


INGREDIENSER:
1 fed hvidløg, presset 
2-3 tsk. tørrede chiliflager 
1 spsk. koncentreret 
tomatpuré 
½ tsk. sukker 
2 spsk. ekstrajomfruoliven 
olie 
salt 
400 g hakket lammekød 
1 løg, revet 
2 tsk. stødt spidskommen 
fintrevet skal af 1 økocitron 
salt og peber 
ENDVIDERE: 
2 dl drænet yoghurt 
1 lille bundt mynte, hakket 
salt 
2-3 spsk. citronsaft 
TILBEHØR: 
lune pitabrød 
blandet salat


SÅDAN GØR DU:

Rør hvidløg, chili, tomatpuré, sukker og olie sammen; krydr med salt, og lad chilisaucen trække, mens du tilbereder resten. 
Rør lammekødet med løg, spidskommen, citronskal og salt og peber, og form 6-8 aflange kødboller. Grill dem på en varm grillpande eller grill, til de er gennemtilberedte. 
Rør imens yoghurten med mynten, og smag til med salt og citronsaft. 
Sæt evt. kødbollerne på spyd, og servér dem med lune pitabrød, salat, mynteyoghurt og chilisauce.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann