Søg i denne blog

onsdag den 17. august 2011

Brombærtærter med vaniljeis

Disse kager er super nemme og hurtige at lave. Har du ikke lige brombær kan du andre friske bær, eller måske blommer eller en god æblekompot.




4 plader butterdej
1 æg
2 spsk. koldt vand
3-4 spsk. perlesukker
125 g brombær
ENDVIDERE
½ liter god vaniljeis
Læg 4 butterdejsplader på et stykke bagepapir på en bageplade. Skær dem evt. kvadratiske (ca. 6 cm x 6 cm). Skær den sidste butterdejsplade i lange strimler.
Pisk ægget med koldt vand og ”lim” strimler af butterdej fast med æg i kanten på butterdejspladerne, så du har 4 små ”rammer”.
Pensl kanterne med æg og drys dem med perlesukker.
Bag bundene i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle en smule.
Fordel brombærrene på tærtebundene og top hver tærte med en kugle vaniljeis.
Servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt
Regi: Kähler samt privateje