Søg i denne blog

lørdag den 24. december 2011

Porchetta


En italiensk klassiker, her i min fortolkning. Og jeg tør næsten ikke sige det......men nææææsten bedre end flæskesteg. (Måske du tør i aften med klassisk tilbehør til?)

Servér kartofler og dampet grønt til. Har du rester kan du servere dem i en god bolle med salat og lidt surt a la flæskestegssandwich.

OG SÅ GLÆDELIG JUL FOR POKKER!

Opskriften er til 4-6 personer


1 svineslag med skind, 1-1,3 kg
1 fennikel
6 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 tsk. fennikelfrø
salt og peber
olivenolie
kødsnor
2 løg
vand
olivenolie
Rids skindet på slaget, som til en flæskesteg.
Læg slaget på et bræt med kødsiden opad.
Hak toppen af fenniklen fint og skær knolden i grove stykker.
Hak hvidløg og rosmarin og knus fennikelfrøene.
Bland fennikeltoppe, hvidløg, rosmarin og fennikelfrø sammen og fordel dem på slaget.  Krydr med rigeligt salt og peber.
Rul stegen stramt sammen og snør den med kødsnor. Gnid den med olivenolie og mere salt udenpå. Læg den i en bradepande og fyld vand ca. 2 cm op. Skær løget i både og læg dem ved siden af stegen sammen med fennikel.
Sæt stegen i en kold ovn og tænd på 175 grader. Vend ¼ rundt hver halve time. Den skal stege i 3-3 ½ timer i alt. Tilsæt vand undervejs, så du hele tiden har ca. 2 cm vand i bradepanden.
Sæt til sidst stegen på en rist og lad den stege de sidste 5-15 minutter ved 220 grader, evt. med grill, for at få sprød svær.
Sigt væden fra bradepanden over i en kasserolle og varm den. Smag den til.
Skær stegen i skiver og overhæld den med lidt jus og god olivenolie. Servér straks med grønt og kartofler.

TIP: Bestil slag med svær hos din slagter. Er du for sent uden, så lav den uden svær, a la rullesteg.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann