Søg i denne blog

tirsdag den 8. februar 2011

Ossobucco med gremolata

Dejlig slow mad, der hos mig sagtens kan spises i hverdagen. Den passer næsten sig selv, så måske til en dag du har tidligt fri?
Opskriften er til 2



                              


  




















4-6 skiver kalveskank, ca. 1 kg
mel
1 spsk. smør til stegning
2 spsk. olie til stegning
salt og peber
2 persillerødder i grove stykker
2 gulerødder i grove stykker
2 spsk. tomatpuré
2 dl hvidvin
5 dl vand
1 lille bundt timian
ENDVIDERE:
2 persillerødder i skiver
3 gulerødder i skiver
MOS:
700 g store kartofler, skrællede
1 spsk. smør
1½ dl sødmælk
TILBEHØR:
2 håndfulde plukket persille
1 fed hvidløg
tynde strimler skal af 1 økologisk citron
Vend skiverne af kalveskank i mel, og brun dem grundigt i smør og olie i en stor tykbundet gryde. Tag dem op, og brun persillerødder og gulerødder let. Tilsæt tomatpuré, og kom kødet tilbage i gryden. Kom hvidvin på, og lad det koge op. Tilsæt vand og timian, og lad skiverne af kalveskank simre under låg i 1 time, eller til de er møre. Si saucen. Kom sauce, skank og friske persillerødder og gulerødder i en ren gryde, og lad det simre i 5-10 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadigvæk har bid. Smag til med salt, og justér evt. med en anelse sukker.
Kog imens kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre under låg. Mos dem med smør, tilsæt mælk, og smag til med salt.
Hak persille og hvidløg, og vend det med citronskal.
Servér ossobuco med mos og toppet med gremolata.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann