Søg i denne blog

tirsdag den 17. maj 2011

Chokoladekage med hindbær

Du kan sagtens lave chokoladekagen dagen i forvejen, så du er klar når du skal have gæster. Lav hindbærcremen og pynt den lige inden servering.

Opskriften er til 6-8 personer.


200 g mørk chokolade
200 g sukker
200 g smør + smør til formen
6 æg
1 spsk. mel
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
2 spsk. god hindbærmarmelade
125 g friske hindbær

Smelt chokolade, sukker og smør i et vandbad. Tag skålen af varmen og pisk æggene i et ad gangen, rør mel i.
Smør en springform med smør og fyld dejen i formen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 45-50 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek med en strikkepind eller et træspyd. Hvis der ikke sidder kagemasse på spyddet, er kagen gennembagt. Lad kagen køle helt af.
Pisk imens fløden stiv og vend forsigtigt hindbærmarmelade i flødeskummet. Skær kagen i 6-8 stykker, top med hindbærskum og pynt med friske hindbær. 
Servér som dessert eller til kaffen.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Tia Borgsmidt