Søg i denne blog

torsdag den 23. december 2010

Helstegt and

Så er det jul, plads til and og sul!
Hos os spiser vi igennem hele året, så julen er ikke meget anderledes. Og vi skammer os aldrig......

Opskriften er til 4-6 personer, afhængigt af tilbehør, sult og om I skammer jer?!



1 and – allerhelst en lille øko en af slagsen, ca. 2800 g
1 lille surbrød med kommen
2 æbler, i terninger
150 g svesker, groft hakkede
100 g valnødder, hakkede
50 g smør
flagesalt
lidt mere smør og flagesalt
Tjek anden for grumme fjer og klip gerne lidt af fedtet fra ved gumpen. Tag brødkrummen ud af brødet og bland det med æbler, svesker, valnødder og smør. Krydr fyldet med salt og kom det ind i anden. Luk den med lidt kødsnor eller en kødnål.
Gnid anden ind i flagesalt og læg små smørklatter på den. Sæt den på en rist, med en bradepande under og sæt den ind i en kold ovn og tænd ovnen til 150 grader. Lad anden stege i ca. 3½-4 timer.
Tjek ved låret om den er færdig. Låret skal løsne sig fra resten af fuglen. Hvis skindet ikke er helt sprødt kan du skrue helt op for ovnen og afslutte med grill de sidste minutter – hold øje med den.
Lad anden trække i 15-20 minutter inden du skærer den.
Servér anden med rødkål, kartofler, salat, slaw eller det hele. det er jo jul!

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann