Søg i denne blog

tirsdag den 4. januar 2011

Linsesuppe

Se hvordan du laver super billig, dejlig og sund linsesuppe her - eller følg opskriften herunder:

LINSESUPPE
Hovedret til 3-4 personer

2 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
2 fed hvidløg
1-2 små tørrede chilier
2 spsk. hakket ingefær
3-4 spsk. olivenolie
3 gulerødder, i små tern
2 stilke bladselleri, i små tern
1 lille løg, hakket
250 g røde linser
1 liter grøntsagsbouillon
salt
ENDVIDERE
½ hvidkål eller et spidskål, i tynde strimler
julienne af ingefær
plukket koriander
groft brød
Rist spidskommen og korianderfrø på en tør, varm pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter sammen med hvidløg og chili. Rist krydderierne i olivenolie i en stor, varm gryde sammen med ingefær, gulerødder og løg. Det skal ikke tage farve, men løgene skal blive klare. Kom linser på og lad dem få varmen. Tilsæt bouillon og lad suppen simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller til grøntsager og linser er møre og udkogte. Smag suppen til med salt og anret kål i dybe tallerkner eller skåle. Hæld den rygende varme suppe over og top med ingefær og koriander og giv groft brød


Opskrift: Louisa Lorang 

Chili con carne

Tjek Go Morgen Danmark her - og se hvordan du laver billig og top-lækker chili.
Eller følg opskriften herunder:


CHILI CON CARNE – the cowboy way
Hovedret til 3-4 personer

Husk at sætte bønner i blød dagen i forvejen.
100 g tørrede sorte bønner, udbløde
100 g tørrede pinto bønner, udblødte
3-4 laurbærblade
4-500 g oksekød i grove tern, gerne fra klump
olie til stegning
2 små løg, hakkede
3 fed hvidløg, hakkede
3 stængler bladselleri, hakkede
2 gulerødder, revet
1 spsk. stødt koriander
1½ spsk. stødt spidskommen
100 g tomatpuré
2 dåser hakkede tomater (á 400 g)
4 dl vand
25 g mørk chokolade
2-4 spsk. chipotle chili – eller efter smag (kan erstattes af anden chilipaste)
1 rød chili, hakket med kerner – eller efter smag
salt
1-2 tsk. sukker
ENDVIDERE
cremefraiche
plukket koriander
hakket rødløg
Tabasco
groft brød
hæld vandet fra bønnerne, skyl dem og kog dem hver for sig i rigeligt og usaltet vand i 50-60 minutter sammen med et par laurbærblade, eller til de er møre med ikke udkogte
Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i den varme gryde og lad det stege med lidt, men uden at det tager for meget farve. Tilsæt stødt koriander og spidskommen. Lad det hele få varmen og kom tomatpuré samt hakkede tomater i. Lad det komme op at koge og tilsæt derefter vand, chokolade, chipotle og finthakket rød chili. Lad chilien simre under låg i ca. 1 time- 1½ time eller til kødet er mørt. Rør jævnligt så det ikke brænder fast og tjek undervejs om der mangler lidt mere vand. Tilsæt kogte bønner og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chipotle.
Servér rygende varm med cremefraiche, rødløg og koriander. Giv brød og tabasco ved siden af.

Opskrift: Louisa Lorang