Her et billede af min morgenmad, eller se how to her
Husk
at bestille slaget hos din slagter i god tid, just in case.
1
svineslag uden ben, ca. 1,2 kg
50
g salt
10
g sukker
FYLD:
1½
spsk. sorte peberkorn
2
hele allehånde
1
stort løg, finthakket
ENDVIDERE:
2
laurbærblade
lidt
timiankviste
1
spsk. korianderfrø
TILBEHØR:
2
spsk. mayonnaise
1
spsk. grov sennep
rugbrød
1
rødløg, i skiver
lidt
radiseskiver
Fordel
salt og sukker på slaget. Rul det sammen og kom det i en frysepose, eller i en
stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for at
saltet er godt fordelt.
Knus
peber og allehånde i en morter. Hæld kogende vand over løgene og lad dem trække
i et minut. Dryp løgene godt af og bland dem med allehånde og peber.
Tag
slaget ud og rul det ud. Fordel krydderblandingen på slaget og rul det stramt
sammen. Snør det sammen med kødsnor og kom rullepølsen i en gryde. Fyld koldt
vand på så det dækker. Kom laurbærblade, timian og korianderfrø i gryden og kog
rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time.
Læg den i en rullepølsepresse og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden
servering.
Alternativt
kan du presse rullepølsen i en rugbrødsform med en rugbrødsform oveni. Kom godt
med vægt i den øverste, f.eks. dåser.
Skær
rullepølsen i tynde skiver, rør mayonnaise og sennep sammen og servér
rullepølsen med rugbrød, løgringe, dijonnaise og radiser.
Opskrift og foto: Louisa Lorang
Ingen kommentarer:
Send en kommentar