Søg i denne blog

fredag den 29. juni 2012

Pastramisandwich med agurkerelish


Der er ikke noget som en skøn pastrami. Desværre er den ikke så nem at opdrive i Danmark, der mest byder på industrifremstillet pastrami, fyldt med tilsætningsstoffer og smagsaromaer.
Men bor du i nærheden af en kosher deli, kan du være heldig at finde skøn, hjemmelavet pastrami. 
Jeg shopper min hos Copenhagen Kosher & deli på Lyngbyvej. Han laver 2 slags pastrami - en af bov og en af bryst. Jeg vælger naturligvis bryst! - og i ultra tynde skiver.
Pastramien er hjemmelavet og helt uden konserveringsmidler. Og koster i øvrigt ikke meget mere end den dårlige slags fra supermarkedet. 
Har du ikke en kosher deli i nærheden, kan du erstatte pastrami med bresaola eller roastbeef.

Opskriften giver 6 sandwich.


AGURKERELISH
2 agurker, revet
1 løg, revet
1 spsk. salt
1 dl eddike
1 dl sukker
1  ½ spsk. maizena
1 spsk. eddike
1 rød chili, hakket
ENDVIDERE
1 – 2 gode flutes
100 g rucola
2-300 g cheddar
3-400 g pastrami
salt og peber

Kom agurk og løg i en sigte og drys med salt. Lad det dryppe af i 30 minutter. Kog eddike og sukker op og lad det simre til sukkeret er smeltet. Klem så meget væde som muligt fra agurk og løg og kom dem i eddikelagen. Lad det simre i 2 minutter. Rør maizena med 1 spsk. eddike og kom det i gryden. Lad det hele koge under omrøring i 1 minut. Tilsæt hakket chili og lad relishen køle helt af i køleskab.Flæk flutesne og fyld salat, ost, pastrami og relish i. Krydr med salt og peber, del dem i 6 stykker i alt. Servér straks, eller pak sandwichene i madpapir og brug dem til skovtur eller madpakke.

TIP: Kom relishen i et skoldet sylteglas i køleskabet. Bruger du ikke det hele i din sandwich, er den fantastisk at komme på en ristet hotdog! Den holder sig i ugevis.....

Opskrift & foto: Louisa Lorang

5 kommentarer:

 1. UHmm, drømmer mig af og til tilbage til Katz i NYC. Vidste ikke at der var en kosher deli i DK :-)

  KH
  B

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er faktisk flere. Jeg tænker også på Katz. Og selvom jeg kommer MEGET pastrami i mine sandwich, når det dem aldrig til sokkerholderene. Prøv ham her næste gang du er i Kbh. Jeg tror bestemt at du bliver glad. Husk at bede ham skære det ekstra tyndt ;-)
   Uhmmmm....må snart forbi igen kan jeg mærke!
   Kh L

   Slet
 2. Tip til Jyderne :-) Vesterbro slagter i Aarhus C har en forrygende pastrami. Vist nok er rub'en en gammel familiehemmelighed - og den smager fantastisk. Og er til at betale sig fra.
  Skal man bruge større mængder er det nok en god idé at bestille en uges tid i forvejen.

  SvarSlet
 3. .......og Katz var ikke engang så slem som Carnegie Deli, det var sådan lige i overkanten - selv for mig ;-)

  KH
  B

  SvarSlet