Søg i denne blog

søndag den 22. august 2010

Citronis

Faktisk er dette en opskrift på en parfait og ikke en is, men uanset..... den er fed og lækker og har det bedst i selskab med iskold lemoncello.


Opskriften er til 8 personer.






INGREDIENSER:
3 økologiske citroner
175 g sukker
½ liter piskefløde
½ dl limoncello
ENDVIDERE:
limoncello
SÅDAN GØR DU:
Riv skallen af de to citroner fint, og kom den i en kasserolle sammen med saften af alle tre citroner og sukker. Lad det koge op, til sukkeret er smeltet, hæld det i en kop, og lad citronlagen køle helt af i køleskabet.
Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt sammen med den helt kolde citronsirup og ½ dl limoncello. Fyld ismassen i en bøtte, og frys den i mindst 8 timer, gerne til næste dag.
Kugl isen med en iskugler, og servér en kugle is overhældt med limoncello.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Ingen kommentarer:

Send en kommentar