Søg i denne blog

lørdag den 8. oktober 2011

Bøf bearnaise


Helt igennem klassisk bøf og bearnaise. Dog med lidt sprøde urter i saucen. De giver lidt tekstur og bid og smager skønt. Udelader du dem, er bearnaisen også dejlig og lidt hurtigere at lave. 
Og husk: Bearnaise er ret nemt at lave, men pas på, den ikke bliver for varm, så er der nemlig risiko for, at den skiller.
 


Opskriften er til 6 personer 
6 super flotte bøffer
lidt olie til stegning 
salt og peber 
BØNNESALAT: 
600 g grønne bønner 
1 bananskalotteløg, hakket 
lidt æbleeddike 
lidt olivenolie 
salt 
URTE-BEARNAISE: 
1 gulerod 
1 persillerod 
1 pastinak 
kogende vand 
1 dl hvidvin 
¼ dl æbleeddike 
2 spsk. finthakkede løg 
1 lille bundt estragon, stilkene 
4 pasteuriserede æggeblommer 
1 spsk. vand 
250 g smør, smeltet 
estragon-bladene, hakkede 
salt 
TILBEHØR: 
små kogte kartofler 

Nip enderne af bønnerne, og blanchér dem i 3-4 minutter i kogende saltet vand. Lad bønnerne dryppe af, og vend de varme bønner med skalotteløg, eddike og olie. 
Skræl gulerod, persillerod og pastinak, og skær dem i bittesmå terninger. Kom dem i en skål, og hæld kogende vand over dem. 
Kom hvidvin, eddike, løg og estragonstilke i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Pisk æggeblommerne i en kasserolle med 1 spsk. vand over svag varme. Kom lidt af eddikelagen i, og pisk, til æggeblommerne tykner en smule. Tag kasserollen af og på varmen, så æggeblommerne ikke får for meget varme. Hæld forsigtigt det smeltede smør i, uden at vallen kommer med (det hvide bundfald). Pisk, til saucen tykner, og tilsæt hakkede estragonblade og urter. Smag saucen til, og servér straks bøffer, bønner, bearnaise og kartofler. 
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

 1. Jeg er vild med din enkelte bønnesalat. Lavede nemlig lige din opskrift på forloren hare fra Vild med Hverdagen i fredags og kan se, at denne bønnesalat er den samme. Jeg er så stor fan af æblecidereddike i dressinger, suppe og meget andet. Giver bare lige et frækt og lækkert indspark! MÅMS!

  SvarSlet
 2. Uhmm, bøf bearnaise - me like :-)

  KH
  B

  SvarSlet
 3. sjovt med den bønnesalat. Det vidste jeg ikke engang. Jeg forsøger ikke at genbruge så tit i mine opskrifter, så det er helt tilfældigt....
  ....men klart en favorit her også!
  Og prøv lige det der med små urter i saucen, de damer....uhmmmm.

  Kh L

  SvarSlet