Ligeså meget som jeg hader
købe mazariner, ligeså meget elsker jeg hjemmelavede. Her er de i en let julede
version, der gør mig glad og mæt.
1
dl sukker
1
dl vand
5
små æbler (f.eks. pigon)
250
g marcipan
250
g sukker
250
g blødt smør
4
æg
1
tsk. fintrevet appelsinskal, øko
100
g mel
smør
til formen
ENDVIDERE
2
tsk. stødt kanel
2
spsk. sukker
Kom
sukker og vand i en kasserolle og kog det op til sukkeret er smeltet. Lad den
køle lidt af.
Skær
æblerne over på midten (fjerne evt. kernehuset, hvis du synes det er
irriterende). Læg de halve æbler i sukkerlagen imens du forbereder kagen.
Riv
mazarinen (det er nemmest hvis den er kold – eller let frossen). Pisk smør og
sukker lyst og luftigt og pisk marcipanen i. Tilsæt æggene et ad gangen og
derefter appelsinskal. Pisk massen sammen, men overpisk ikke. Den skal bare
lige være samlet. Sigt melet i og vend det hele godt sammen med en dejskraber.
Fyld
dejen i 10 små forme, evt. muffinforme – ca. 2/3 op. Tag æblerne op af lagen og
tryk dem let ned i kagerne. Rør kanel og sukker sammen og fordel blandingen på
kagerne. Bag kagerne ved 185 grader i
ca. 25-30 minutter, eller til de er gennembagte.
Servér
dem lune eller ved sturetemperatur.
TIP: Mazarinmassen kan
laves dagen i forvejen, opbevares i køleskab og tages ud 30 minutter inden
brug.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar