Hvad kan jeg sige? Det er jo nærmest tarteletter.....
Såååååå, jep! Jeg bliver glad som bare fanden.
Opskriften er til 8 personer med en fyldig salat som tilbehør eller 4 meget sultne med let bitre salater til.
1 stor økologisk kylling
2 løg, i både
2 gulerødder, i grove
stykker
3 porrer, kun det øverste
mørkegrønne
2 laurbærblade
2 dl hvidvin
2 liter vand
ENDVIDERE
2 gulerødder, i terninger
3 porrer, det lyse, i
skiver
3 stilke bladselleri i
skiver
2 løg, hakkede
olie til stegning
125 g smør
125 g mel
8-10 dl hønsebouillon
2 dl piskefløde
salt og peber
smør til formene
8 plader butterdej (eller
en stor)
1 æg, pisket
TILBEHØR
servér gerne en god salat til.
servér gerne en god salat til.
Tjek kyllingen for
blodrester, klip fedtet ved halsen af og dup den tør med køkkenrulle. Kom den i
en stor gryde sammen med løg, gulerødder, porrertoppe, laurbærblade, hvidvin og
vand. Vandet skal dække, så hæld mere på, hvis de to liter ikke er nok. Lad
kyllingen simre under låg i 1 ½ - 2 timer. Tjek undervejs at der ikke der
mangler vand.
Sautér gulerødder, porrer,
bladselleri og løg i olie på en stor. Varm pande. De skal ikke tage farve. Sæt
grøntsagerne til side.
Hæld tag kyllingen op af
gryden og lad den køle lidt. Lad bouillonen koge videre, til der er ca. 1 liter
tilbage. Pluk kødet fra kyllingen, kassér skind og ben.
Sigt bouillonen.
Smelt smørret i en gryde.
Pisk mel i og pisk langsomt bouillonen i. Pisk til sidst fløde i og vend
kyllingekød og sauterede grøntsager i saucen. Smag til med salt og peber.
Fordel kyllingefyldet i 8
ovnfaste forme (eller en stor, men øg da bagetiden). Klip butterdejspladerne
til, så de passer over. Luk dem godt fast om formene, prik et lille hul i
toppen og pensl dem med pisket æg.
Bag tærterne ved 180 grader
i 15-20 minutter, eller til de er gyldne og dejen er gennembagt. Servér straks.
Giv gerne en god salat til.
TIP: Du kan lave dem klar
dagen i forvejen, opbevarer dem i køleskab og bare bage dem lige inden
servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Det er bare så mange år siden jeg har fået chicken pot pie - ÆÆLSKER det :-)
SvarSletKH
B
Ser lækkert ud, bruger du suppen der bliver kogt ned til 1 liter ??
SvarSletHej anonym.
SvarSletJa, suppen bliver meget misvisende herefter kaldt bouillon :-)
Den bruger jeg til saucen.
Kh L
Så! Nu er det vist mere logisk.....
SvarSlet