Det lyder måske mærkeligt,
men giv lige de knuste pebermynte bolcher en chance på din kage.
KAGE
250 g blødt smør
175 g sukker
korn af ½ stang vanilje
100 g smeltet, mørk chokolade
2 små æg
2 spsk. kakaopulver
225 g mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 knsp. salt
1 dl fløde
evt. papirsforme
FROSTING
250 g flødeost
korn af ½ stang vanilje
100 g smeltet, mørk chokolade
450 g flormelis
PYNT
knuste pebermynte bolcher
Pisk smør, sukker og vanilje
hvidt og luftigt med en elpisker. Smelt smørret og pisk det i smørret.
Kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker. Bland mel, kakaopulver,
bagepulver, natron og salt og sigt det i dejen. Tilsæt til sidst mælk eller
fløde og pisk til massen er samlet og glat. Fyld dejen i en sprøjtepose og
fordel den i muffinforme. De skal kun fyldes halvt op.
Bag kagerne ved 165 grader,
varmluft (175-180 i alm. ovn) i 15-25 minutter, eller til de er gennembagte,
alt efter størrelse. Lad dem køle af inden du giver dem glasur.
Pisk flødeost, vanilje og
chokolade sammen og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du fortsat pisker.
Kom glasuren i en sprøjtepose og
sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med knuste
pebermyntebolcher.
Servér samme dag.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Åh, de er helt sikkert noget som en chokolade elsker som mig! Må ha', og jeg har lige spist frokost...
SvarSletJeg synes nu, smagskombinationen giver meget god mening - pebermyntebolsjerne giver lige et ekstra frisk pift. Og så ser kagerne i øvrigt dejlig julede ud :-)
SvarSletDet ser da virkelig lækkert ud. Jeg elsker Pebermyntebolcher, så jeg synes det er en virkelig god ide.
SvarSletUhmm, jeg har købt julestokke i år af samme grund, ville lave nogle kager med knust pebermynte - har bare ikke fået det gjort endnu - men det ser så dekorativt ud :-)
SvarSletKH
B
De her fine runde bolcher er fra en "ægte" slikbutik på Frederiskberg. Jeg var ALLE steder i oktober, for at finde julestokke (Opskriften er fra FEMINA og derfor produceret i god tid). Heldigvis fandt jeg disse fine bolcher. Men det ser også så fedt ud, bare at stikke en stok i kagen :-)
SvarSletKh L