Søg i denne blog

fredag den 9. december 2011

Hvid chokolade brownie


Syndig og skøn brownie. Lav den gerne dagen inden brug.


KAGE
125 g usaltet smør
200 g hvid chokolade
3 æg
300 g sukker
kornene af ½ stang vanilje
150 g mel
1 tsk. bagepulver
olie eller smør til formen
ENDVIDERE
100 g hvid chokolade, groft hakket
75 g soltørrede tranebær, groft hakkede
50 g valnødder, groft hakkede
TOPPING
100 g hvid chokolade
1 spsk. blødt smør
40 g mandelsplitter
50 g soltørrede tranebær, groft hakkede
Smelt smør og chokolade over lav varme, gerne over vandbad og lad det køle lidt. Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemasse og chokolade sammen. Sigt mel og bagepulver i og rør rundt til det hele er godt blandet.
Vend hakket chokolade, tranebær og valnødder i dejen .
Smør en form (ca. 20 cm x 30 cm), læg bagepapir i bunden og hæld massen i. Bag kagen ved 180 grader i 35-45 minutter. Lad den køle helt af.
Smelt 100 g hvid chokolade over vandbad. Tag den af varmen inden den er helt smeltet, så undgår du nemmeste at den bliver for varm. Rør smør i og top kagen med chokoladen. Pynt med tranebær og mandler og lad chokoladen sætte sig.
Skær kagen og servér.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

10 kommentarer:

 1. Århh, hvad hvor ser det godt ud! Den må prøves :-)

  KH
  B

  SvarSlet
 2. Det lyder alt for lækkert med chokolade og tranebær - den må testes snart.

  SvarSlet
 3. Hej Louisa.
  Skøn kage, men den faldt sammen mens den kølede af. Kan jeg have bagt den for lidt? den fik 35 min og da jeg testede med en kødnål var der intet der hang i.
  Jeg må vist give den et nyt forsøg.
  Kh Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Umiddelbart lyder det ikke godt at en kage falder sammen. Men en brownie er jo tung og snasket. Har selvfølgelig ikke set hvordan den faldt sammen. Men æggene kan godt hæve voldsomt op under bagningen og falde sammen igen, når kagen køler.
   Hvordan smagte den? Og var konsistensen god da den kølede af?
   Jeg må indrømme at klistrede brownies klart er min smag.
   Lad mig vide hvis den laver ballade igen- så er jeg jo nødt til at tjekke hvad der kan være gået galt = lave + æde kagen igen :-)
   Kh L

   Slet
  2. Den smager fantastisk og har en fin konsistens. Altså bagt og hverken tør eller for våd. Men det var som om at kanten blev stående flot hele vejen rundt og resten af kagen faldt sammen til ca. 2 cm´s højde.
   Jeg har heldigvis til endnu et forsøg i huset, den skulle nemlig gerne fungere som fødselsdagsdessert på Lørdag, så andet forsøg bliver fredag. Min kæreste glæder sig imidlertid over at han nu kan få lov at spise den knap så kønne udgave af din flotte kage :-)
   Kh C

   Slet
  3. hmmmm....Prøv en lidt mindre form. Og tjek at du ikke bager med varmluft.
   Håber den bliver perfekt! Og håber din kæreste ikke får endnu en version for sig selv :-)
   Kh L

   Slet
  4. Det vil jeg gøre, og godt du skrev det med varmluft, for det tror jeg faktisk den stod på.. Nu skal den blive perfekt :-)

   Ha´en dejlig dag

   Kh C

   Slet
  5. Hej L.
   Nå det ser "desværre" ud til at du bliver nød til at bage den igen. I mit andet forsøg gik det også i kuk. Jeg bagte på 180 uden varmluft i mindten af ovnen i et Le cruset ildfast fad og alligevel faldt den fuldstændig sammen og gik fra hinanden. Dog er intet så skidt at det ikke er godt for noget, for en meget flade kage blev omdøbt og fungerede med et lag flødeskum, et lag friske skivede jordbær, et lag flødeskum og et lag friske jordbær og til slut revet hvid chokolade. Alle gæsterne spiste med største velbehag min mislykkede kage ;-)

   Kh C

   Slet
  6. GOD REDNING! Jeg kigger på den i weekenden. Beklager at den har givet dig problemer.
   Kh L

   Slet