Lige en advarsel først: Når du først selv er begyndt at lave marcipan, er det ret svært at vende tilbage til købe.....
....heldigvis er det super nemt!
Jeg bruger en agavesirup i
stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand 1:1,
køle den af og bruge den i stedet.
300 g mandler
1 dl lys agavesirup
Smut
mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage
farve. Lad dem køle helt af.
Blend
mandlerne i en foodprocessor, til de er så fint hakkede som muligt. Tilsæt
agavesirup til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert at du behøver at
bruge det hele).
Pak
marcipanen ind i film og læg dem på køl i 30 minutter.
Servér
den rå marcipan som den er – fordi den er ren og helt skøn! Eller brug den til
konfekt.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hej Louisa
SvarSletDet er bare SÅ lækkert med hjemmelavet marcipan. Jeg lavede det sidste år med usmuttede mandler - det blev også rigtig godt.
Er det nogle bestemt mandler du bruger?
Glad hilsen
Malou
Hej Malou.
SvarSletCool at du lavede det uden at smutte mandlerne.
Tænkte på det, da dette års produktion var ret rigelig, og mine fingre var rynkede og pinlige. Det gør jeg KLART næste år.
Nej, bruger bare øko mandler. Synes tit at der er en bitter mandel imellem de økologiske, så det er jo endnu mere perfekt til marcipan.
Kh L
God ide...
SvarSletPersonligt kan jeg ikke lige ret mange marcipan-typer, så vil da prøve om jeg kan finde nogle mandler som vil matche hjernen :)
Det vil jeg prøve! Det lyder super lækkert.
SvarSletJeg lavede selv pistaciemasse sidste år. Det blev også ret lækkert:)
Ja, det lyder virkelig nemt. Det må jeg simpel hen prøve.
SvarSletHvor længe kan marcipanen holde sig, når den er lavet?
SvarSletAltså den forsvinder ret hurtigt hjemme hos os - men en 4-6 dage i køleskab kan den godt klare.
SletKh L
er den sundere end købe marcipan?
SvarSletHelt sikkert. Sukkerindholdet er langt mindre end i købe marcipan.
SletKh L