Søg i denne blog

tirsdag den 28. juni 2011

NOUGATIS

Hvis du ikke har en ismaskine og bare fryser isen i fryseren, vil den krystalliserer let. Det er stadigvæk en dejlig is – eller nærmere en parfait – men ikke det samme som hvis den er frosset på en ismaskine.

½ liter sødmælk
½ liter piskefløde
100 g sukker
100 g glykose (fås i specialvarer og hobbybutikker)
1 stang vanilje
1 nip salt
8 æggeblommer – pasteuriserede
½ dl sukker
ENDVIDERE
100 g sukker
Kom mælk, fløde, sukker, glykose, vaniljekorn, vaniljestang og salt i en gryde og lad det koge op stille og roligt under omrøring. Sukker og glykose skal være smeltet.
Pisk æggeblommerne let luftige med 100 g sukker.
Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld massen tilbage i gryden og pisk over svag varme. Pisk til massen tykner en smule. Det tager ca. 5 minutter, så hav tålmodighed.
Hæld massen over i en kold skål, pisk fortsat.
Sæt massen i køleskabet indtil den er helt kold.
Smelt sukkeret i en gryde. Hæld det ud på bagepapir på en bageplade og lad det blive stift. Knus  karamellen og bland den med nødderen.
Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en form i fryseren. Vend karamelknaset i isen, når den er halvfrossen. Frys isen færdig og servér eller opbevar i fryseren indtil brug.

Opskrift fra Go' Morgen Danmark af Louisa Lorang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar