Søg i denne blog

onsdag den 27. juni 2012

Ajo blanco

En klassisk spansk, kold suppe. Har du ikke en ordentlig (læs: hjemmelavet eller fra en deli der selv har lavet den) hønsebouillon, så brug hellere vand.
Opskriften er god som forret til 2-3 personer.
Vil du pifte den op, kan du komme kammuslinger eller lidt hummer i den! totalt luksus

2 skiver hvidt brød uden skorpe, ca. 40 g
150 g mandler
6 dl koldt vand, eller hønsebouillon
1 lille fed hvidløg
2 spsk. sherryeddike
½ dl virkelig god olivenolie
salt
DESUDEN
75 g grønne druer uden sten

Udblød brødet i lidt af vandet eller bouillonen.
Hæld kogende vand over mandlerne og lad det køle lidt. Gentag evt. og smut skindet af mandlerne.
Blend brød, mandler, hvidløg og eddike. Tilsæt til sidst vand eller bouillon og til sidst olie og salt. Sæt suppen på køl og lad den trække minimum 1 time. Smag suppen til og anret den i kolde skåle.
Servér straks med halve eller hele druer i.





Opskrift & foto: Louisa Lorang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar