Super nem sommersuppe. Brug den som forret eller skøn mellemret med eller uden kammuslinger. Opskriften er til 3-4 personer.
1/2 grøn
peberfrugt
1 agurk
1
forårsløg
½ galia
melon
1 bundt
brøndkarse, groft plukket (gem lidt til pynt)
1
stængel bladselleri
½ fed
hvidløg
½ grøn
chili
2 dl
koldt vand
saft af
1-2 lime
2-3
spsk. olivenolie
rigeligt
salt
ENDVIDERE
8 store
kammuslinger
lidt
olie til stegning
flagesalt
4 spyd
½ grøn
peberfrugt, i små tern
lidt
melon, i små tern
lidt
grøn chili, finthakket
1
forårsløg, snittet
brøndkarse
til pynt
limebåde
Flæk
peberfrugten og tag kernerne ud. Skær den i mindre stykker. Skræl agurkerne og
skær dm i grove stykker. Skær bunden af forårsløgene og skær dem i stykker.
Flæk melonen, skrab kernerne ud med en ske og skær skrællen af. Skær melonen i
mindre stykker og kom melon, peberfrugt, agurk, forårsløg, brøndkarse,
bladselleri, hvidløg, chili og lidt af vandet i en blender. Blend til det hele
er findelt og tilsæt det sidste vand. Blend igen til suppen er fin og grøn.
Smag til med olivenolie, lime og rigeligt salt.
Sæt
suppen i køleskabet i mindst 1 time inden servering.
Fjern
den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre på et stykke
køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande. De skal have ca. ½-1 minut på
hver side. Krydr med salt.
Fordel
suppen i 4 kolde skåle. Sæt kammuslingerne på små spyd og pynt supperne med små
tern af grøntsager, muslinger og brøndkarse. Servér straks med limebåde til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Det lyder top-lækkert. Jeg har kun smagt den røde variant, men denne skal da testes så snart temperaturen herhjemme stiger bare en anelse...
SvarSletLad os håbe at den snart stiger :-) Og jeg er ret vild med den grønne version. Den er lissom lidt friskere, også fordi den ikke indeholder brød - så bliver den lidt lettere. Håber du får både sol og suppe!
SletKh L