Klart en af mine favoritter! Lav den med kylling eller måske med store rejer - men vælg rejer fra bæredygtigt opdræt!
Hvis du bruger suppen som hovedret, kan du servere kogte ris til eller komme kogte nudler i suppen.
Opskriften er til 3-4 som forret og til 2 som hovedret.
1 løg,
i både
4
limeblade
20 g galangerod,
i skiver
1 bundt
koriander, stilkene
1
citrongræs, groft hakket
2 spsk.
sukker
½ dl limesaft
3 spsk.
fiskesauce
1 spsk.
rød karry (evt. mere)
1 liter
vand eller hønsebouillon
ENDVIDERE
2
kyllingebryster
2 tomater,
i både
½ bundt
forårsløg, snittet
1 bundt
koriander, bladene
Kom
løg, limeblade, galanga, korianderstilke, citrongræs, sukker, limesaft,
fiskesauce, rød karry og vand eller hønsebouillon i en gryde og lad det simre i
15 minutter under låg.
Sigt
suppen over i en ren gryde, kog den op igen og kom kylling i. Lad dem koge med
i 4-6 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Anret tomatbåde, forårsløg og
koriander i to store, gerne varme, skåle og hæld suppen over. Servér straks!
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Ingen kommentarer:
Send en kommentar