Når du får fat i galangarod
(tjek dit asiatiske supermarked), så køb rigeligt. Det du ikke bruger med det
samme, kan nemlig fryses. Og det er virkelig dejligt at have i nærheden når du
leger med det asiatiske køkken.
1-2 spsk. rød karrypasta, efter
smag
20 g ingefær i skiver
10 g galangarod, i skiver
1 lille bundt korianderstængler
3 limeblade
1 spsk. sukker
1 tsk. rejepasta – kan undlades
2-3 spsk. fiskesauce
¼ dl limesaft
1 liter vand eller hønsefond
ENDVIDERE
100 g nudler, gerne udon
125 g rå rejer, bæredygtige
1 håndfuld plukket koriander
2 forårsløg, i tynde skrå
skiver
50 g enokisvampe
Kom rød karry, ingefær,
galanga, korianderstilke, limeblade, sukker, rejepasta, fiskesauce, limesaft og
vand eller hønsefond i en stor gryde og lad det småkoge i 20 minutter.
Sigt suppen og sæt den over
blusset igen.
Kog nudlerne efter anvisningen
på pakken og dræn vandet af dem.
Kom rejerne i suppen og lad dem
koge med i 1-2 minutter, eller til de er lyserøde.
Fordel nudler, koriander,
forårsløg og enoki i 2 store skåle og hæld suppen og rejer over.
Servér straks.
Umh, det ser virkelig lækkert ud! Og super fedt billede :)
SvarSletTak Ditte. De er super dygtige Line Falck der har fotograferet :)
SletKh L