Søg i denne blog

lørdag den 23. oktober 2010

Svenske kødboller

Næsten som hjemme i IKEA! Heja, heja.....


Opskriften er til 2 personer.




100 g tyttebær og
75 g sukker
(eller tyttebærsyltetøj)
2 bagekartofler
1 persillerod
1 spsk. smør
½ dl mælk
ENDVIDERE:
400 g hakket okse og gris
1 lille revet løg
salt og peber
2 spsk. mel
½ dl mælk
1 æg

Rør tyttebær og sukker sammen, og lad det trække, mens du tilbereder resten (eller køb færdigt tyttebærsyltetøj). 
Skræl kartofler og persillerod, og skær begge dele i grove stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og damp grøntsagerne tørre under låg. Mos dem med et piskeris, kom smør og mælk i, og smag til med salt.
Tænd ovnen på 200°, gerne varmluft.
Rør imens det hakkede kød med løg, salt, peber, mel og mælk, til farsen er samlet. Rør ægget i til sidst. Form små kødboller, lidt mindre end golfbolde, og steg dem i den varme ovn i 10-15 minutter, eller til de er gennemtilberedte.
Servér kødboller, mos, tyttebær og gerne lidt salat.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

1 kommentar:

  1. Altså jeg troede at det var "sikkert" at åbne min computer i dag, fordi jeg troede du var gået på ferie - og hvad springer mig så i øjnene?!?!? en af mine yndlingsspiser :-D

    Jeg ELSKER svenske kjöttbullar og laver dem mindst et par gange om året - så enkelt og alligevel kongespise - ok, dronningespise!

    Og kan du så komme på ferie :-D

    KH
    Birthe

    SvarSlet