Miso er helt fantastisk. Både til suppe, men også i dressinger eller i stedet for fond. Køb den i helsekosten hvor de har mange varianter. Jeg har brugt en miso basseret på byg til denne suppe, men find din favorit. den hvide miso er dog bedst til dressinger efter min mening. Mere miso snart!
Opskriften er til 2 personer.
1 god bøf
en smule olie
salt og peber
3 spsk. mørk misopasta
1 liter kogende vand
2 spsk. soja
1 tsk. sukker
1 spsk. limesaft
100 g bønnespirer
1 lille bundt koriander,
1 spsk. ingefær i tynde
1 rød chili i tynde skiver
lidt sesamfrø
Pensl bøffen med lidt olie, og gril den på en varm grill eller grillpande, til den er rød eller medium stegt. Krydr med salt og peber, og lad bøffen trække i 10 minutter.
Skær bøffen i tynde skiver, og fordel kød, bønnespirer, koriander, ingefær og chili i to store skåle. Hæld den varme misosuppe over, og drys med sesamfrø. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Måske jeg skulle prøve nogle forskellige miso'er, for jeg har ærlig talt aldrig helt kunnet forstå andre menneskers begejstring ;-) Jeg må nok prøve igen....
SvarSletDe bedste hilsner
Birthe
Helt sikkert. Brug dem også som fond. De giver samme dybde! Er stooooor fan.
SvarSletSkriv gerne hvad du synes :-)
KH L
Det skal jeg nok, hvis jeg engang får taget mod til at prøve igen - men oksekød er jeg altid med på ;-)
SvarSletKH
Birthe
PS - og tillykke dem fødselsdagen - håber du fik KAGE :-D