Opskriften er til 2 personer.
4 tomater
1 rød peberfrugt
6 fed hvidløg med skal
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
7 dl tomatjuice
½ bundt basilikum, hakket
salt og peber
ENDVIDERE:
1 bøffelmozzarella
lidt ekstrajomfruolivenolie
strimlet basilikum
groft brød
Fjern blomsten på tomaterne med en lille kniv. Læg tomater, peberfrugt og hvidløgsfed i et ovnfast fad, og gril dem i en 200° varm ovn. Tag tomaterne ud, når skindet er begyndt at løsne sig, og hvidløget, når det er blødt – det tager ca. 10 minutter. Tag peberfrugten ud efter ca. 15 minutter, eller når den har mange sorte pletter. Kom peberfrugten i en frysepose, og luk den tæt. Klem hvidløgsfeddene ud af skallerne, og hak dem groft. Tag skindet af tomaterne, og hak kødet groft.
Sautér løget i lidt olie i en varm gryde, og kom tomatjuice på. Tag peberfrugten ud af posen, når den er kølet lidt af, og pil skindet af den. Flæk den, og skrab kernerne ud. Hak kødet groft. Kom tomat, peberfrugt, hvidløg og basilikum i suppen, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber, og servér straks med grove stykker af mozzarella, lidt olivenolie, basilikum og groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
4 tomater
1 rød peberfrugt
6 fed hvidløg med skal
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
7 dl tomatjuice
½ bundt basilikum, hakket
salt og peber
ENDVIDERE:
1 bøffelmozzarella
lidt ekstrajomfruolivenolie
strimlet basilikum
groft brød
Fjern blomsten på tomaterne med en lille kniv. Læg tomater, peberfrugt og hvidløgsfed i et ovnfast fad, og gril dem i en 200° varm ovn. Tag tomaterne ud, når skindet er begyndt at løsne sig, og hvidløget, når det er blødt – det tager ca. 10 minutter. Tag peberfrugten ud efter ca. 15 minutter, eller når den har mange sorte pletter. Kom peberfrugten i en frysepose, og luk den tæt. Klem hvidløgsfeddene ud af skallerne, og hak dem groft. Tag skindet af tomaterne, og hak kødet groft.
Sautér løget i lidt olie i en varm gryde, og kom tomatjuice på. Tag peberfrugten ud af posen, når den er kølet lidt af, og pil skindet af den. Flæk den, og skrab kernerne ud. Hak kødet groft. Kom tomat, peberfrugt, hvidløg og basilikum i suppen, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber, og servér straks med grove stykker af mozzarella, lidt olivenolie, basilikum og groft brød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hvor ser det godt ud! Den lyder virkelig lækker den suppe, den må jeg prøve i næste uge. En god tomatsuppe er altid god - og bøffelmozzarella ødelægger bestemt IKKE det billed ;-)
SvarSletGod weekend.
KH
Birthe
Nej, bøffelmozzarella er generelt også meget velkommen hos mig ;-)
SvarSletI næste uge står den på 40 retter for Aarstiderne og 10 retter for Femina. Så mon ikke menuen hjemme hedder "fotomad" ? PUST og så er det snart ferietid - og SÅ skal der spises igennem :-)
Dejlig weekend til dig også!
KH L
Hold da op, så kommer I da ikke til at sulte - hvis det altså er meningen at I også skal spise det :-D
SvarSletSom min kæreste siger: "ferie - så skal vi endelig have noget god mad" ;-)
Ferien vil gøre dig godt....
Kh
Birthe
jajajaja....vi spiser skam (næsten) det hele. Og ferie ER fantastisk, ikke mindst fordi at ANDRE laver mad....Og så er jeg ladet op igen når jeg kommer hjem. SKØNNO.
SvarSletJa, ferie er lige det jeg mangler ;-)
KH L
PS. dejligt at se dit glade ansigt i MAD!
Har lige lavet denne lækre suppe idag. Nøjhh. Den var bare lækker!
SvarSletTak for lækreste opskrift! En helt klart middagsfavorit! :-)
Skønt, at du ville spise med, Mira :-)
SvarSletDet her er klart også en af mine hverdags favoritter!
Kh L