Uhmmmmm....friskt og enkelt!
Opskriften er til 2 personer
1 dl risvineddike
½ dl sukker
2 gulerødder
200 g daikon (kinaradise)
½ dl sukker
2 gulerødder
200 g daikon (kinaradise)
2 kyllingebryster
olie til stegning
salt og peber
150 g tynde risnudler
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
½ agurk
1 lille iceberg, snittet
½ bundt mynte, plukket
½ bundt koriander, plukket
1 rød chili i tynde skiver
1 spsk. sesamfrø
olie til stegning
salt og peber
150 g tynde risnudler
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
½ agurk
1 lille iceberg, snittet
½ bundt mynte, plukket
½ bundt koriander, plukket
1 rød chili i tynde skiver
1 spsk. sesamfrø
Tilbehør:
Lime
Lime
Kom eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge, til sukkeret er smeltet. Skræl gulerødder og daikon, og skær begge dele i julienne (tynde stave). Tag eddikelagen af varmen, og lad den køle en smule. Vend gulerødder og daikon i, og sæt det i køleskabet indtil brug (kan sagtens holde sig i 1-2 døgn). Steg kyllingebrysterne i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Skær kødet i mindre stykker.
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem under koldt vand. Vend dem med en smule fiskesauce og lime. Flæk agurken, fjern kernerne i midten med en teske, og skær den i skiver. Anret salaten med kylling, syltede grøntsager, nudler, agurk, krydderurter og chili. Drys med sesam, og servér straks med lime og lidt af syltelagen til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Du bliver nødt til at stoppe med alle de lækre opskrifter, min liste bliver bare længere og længere - og jeg har endnu ikke fået bevilget evigt liv - gad vide hvor man sender en anmodning om de hen? :-D
SvarSletDet er lige en salat efter mit hjerte og smag.....
KH
Birthe