Søg i denne blog

torsdag den 21. oktober 2010

SACHERTORTE

Top klassiker!!!

I LOVE IT!

Her er nok kage til 6-8 personer.

           

INGREDIENSER
125 g smør
125 g mørk chokolade, 85 %
100 g flormelis
6 æg, delt i hvider og blommer
75 g sukker
125 g mel
1 spsk. kakao
ENDVIDERE
200 g abrikos marmelade
200 g mørk chokolade, 60 %
75 g smør
Smelt 125 g smør med 125 g chokolade over vandbad. Lad det afkøle lidt. Pisk flormelis og æggeblommer og rør chokoladen i. Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Sigt mel og kakao i og rør forsigtigt dejen sammen.
Bag kagen i en smurt springform med bagepapir i bunden, ved 165 grader i 40-50 minutter, til den ikke efterlader dej når du stikker en strikkepind i den.
Lad den afkøle helt.
Flæk kagen og kom abrikosmarmelade i midten. Sæt kagen på et stykke bagepapir på et bræt eller lignende, så du kan flytte den.
Smelt chokolade og smør i vandbad og lad det køle lidt. Hæld det ud over kagen og smør det på siderne, så kagen er helt dækket. Kør forsigtigt en palet hen over kagen for at give den lidt mønster. Lad det størkne.
Servér til en stærk kop kaffe.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

MAJS MED KORIANDERVINAIGRETTE

Spis dem som tilbehør, mellemmåltid eller morgenmad! Men spis søde, danske majs....inden det er for sent!
Her er til 4 personer eller 2 sultne




INGREDIENSER
4 majskolber
smeltet smør
ENDVIDERE
1 spsk. flydende honning
saft af 1 lime
3 spsk. ekstrajomfruolivenolie
1 lille bundt koriander, hakket
1 lille rødløg, hakket
salt
Kog majskolberne i 2-3 minutter. Lad dem køle en smule og pil dem. Du kan evt. lade bladene sidde fast i bunden, det giver noget at holde fast i, men fjern de små ”tråde”. Pensl majsene med lidt smeltet smør og grill dem i et par minutter ved høj varme. Vend dem jævnligt, så de bliver grillede hele vejen rundt. Rør imens honning, lime, olivenolie, koriander og løg og smag dressingen til med salt.
Servér kolberne rygende varme med vinaigrette til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

søndag den 17. oktober 2010

Nudelsalat Vietnam-style

Uhmmmmm....friskt og enkelt!
Opskriften er til 2 personer

1 dl risvineddike
½ dl sukker
2 gulerødder
200 g daikon (kinaradise)
2 kyllingebryster
olie til stegning
salt og peber
150 g tynde risnudler
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
½ agurk
1 lille iceberg, snittet
½ bundt mynte, plukket
½ bundt koriander, plukket
1 rød chili i tynde skiver
1 spsk. sesamfrø
Tilbehør:
Lime
Kom eddike og sukker i en kasserolle, og lad det koge, til sukkeret er smeltet. Skræl gulerødder og daikon, og skær begge dele i julienne (tynde stave). Tag eddikelagen af varmen, og lad den køle en smule. Vend gulerødder og daikon i, og sæt det i køleskabet indtil brug (kan sagtens holde sig i 1-2 døgn). Steg kyllingebrysterne i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Skær kødet i mindre stykker.
Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem under koldt vand. Vend dem med en smule fiskesauce og lime. Flæk agurken, fjern kernerne i midten med en teske, og skær den i skiver. Anret salaten med kylling, syltede grøntsager, nudler, agurk, krydderurter og chili. Drys med sesam, og servér straks med lime og lidt af syltelagen til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 16. oktober 2010

Rustik tomatsuppe

Hurtig og effektiv! Sund og smagfuld! = My kinda food.......

Opskriften er til 2 personer.



4 tomater
1 rød peberfrugt
6 fed hvidløg med skal
1 lille løg, hakket
lidt olie til stegning
7 dl tomatjuice
½ bundt basilikum, hakket
salt og peber
ENDVIDERE:
1 bøffelmozzarella
lidt ekstrajomfruolivenolie
strimlet basilikum
groft brød
Fjern blomsten på tomaterne med en lille kniv. Læg tomater, peberfrugt og hvidløgsfed i et ovnfast fad, og gril dem i en 200° varm ovn. Tag tomaterne ud, når skindet er begyndt at løsne sig, og hvidløget, når det er blødt – det tager ca. 10 minutter. Tag peberfrugten ud efter ca. 15 minutter, eller når den har mange sorte pletter. Kom peberfrugten i en frysepose, og luk den tæt. Klem hvidløgsfeddene ud af skallerne, og hak dem groft. Tag skindet af tomaterne, og hak kødet groft.
Sautér løget i lidt olie i en varm gryde, og kom tomatjuice på. Tag peberfrugten ud af posen, når den er kølet lidt af, og pil skindet af den. Flæk den, og skrab kernerne ud. Hak kødet groft. Kom tomat, peberfrugt, hvidløg og basilikum i suppen, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber, og servér straks med grove stykker af mozzarella, lidt olivenolie, basilikum og groft brød til.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 13. oktober 2010

Misosuppe med grillet oksekød

Dette er instant mad på seriøst kun 11 minutter. Brug 12 minutter, kom nudler i og servér suppen som aftensmad inden du kan nå at sige "takeout".
Miso er helt fantastisk. Både til suppe, men også i dressinger eller i stedet for fond. Køb den i helsekosten hvor de har mange varianter. Jeg har brugt en miso basseret på byg til denne suppe, men find din favorit. den hvide miso er dog bedst til dressinger efter min mening. Mere miso snart!


Opskriften er til 2 personer.




1 god bøf 
en smule olie
salt og peber
3 spsk. mørk misopasta
1 liter kogende vand
2 spsk. soja
1 tsk. sukker
1 spsk. limesaft
100 g bønnespirer
1 lille bundt koriander, plukket
1 spsk. ingefær i tynde strimler
1 rød chili i tynde skiver
lidt sesamfrø
Pensl bøffen med lidt olie, og gril den på en varm grill eller grillpande, til den er rød eller medium stegt. Krydr med salt og peber, og lad bøffen trække i 10 minutter.
Kom miso i en grydel med 1 liter kogende vand. Pisk det sammen til misoen er opløst og smag til med soja, sukker og lime. Varm evt. suppen en smule, men lad den ikke komme op at koge.
Skær bøffen i tynde skiver, og fordel kød, bønnespirer, koriander, ingefær og chili i to store skåle. Hæld den varme misosuppe over, og drys med sesamfrø. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 9. oktober 2010

Lasagne

Top klassisk!
....og altid en favorit hos mig og mine.


Opskriften er til 2-3 personer




1 løg, hakket
2 gulerødder, revne
2 stængler bladselleri, hakkede4 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g magert hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2-3 tsk. tørret oregano
½ tsk. sukker
salt og peber
ENDVIDERE:
1½ spsk. smør
2 spsk. mel
ca. 3 dl mælk
revet muskatnød
6 lasagneplader, gerne grove
100 g revet ost
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olie og eddike
Sautér løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad det stege i 5-6 minutter, dog uden at det tager farve.
Tag det op, eller skub det hen i hjørnet af gryden (hvis den er stor nok), og brun kødet, evt. med lidt mere olie. Rør det hele sammen, kom tomatpuré på, og lad det stege lidt. Tilsæt dåsetomater, oregano, sukker og salt og peber, og lad det småboble i 20 minutter. Smag til.
Smelt smørret i en kasserolle, og pisk melet i. Lad det samle sig, og tilsæt mælken, lidt ad gangen. Pisk hele tiden, så saucen bliver tyk og blank. Smag til med salt og revet muskatnød.
Smør lidt bechamelsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader på, og top med halvdelen af kødsaucen. Gentag, og top med revet ost. Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180° i 25-30 minutter, eller til pladerne er møre. Servér med salat.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

fredag den 8. oktober 2010

Tøseslaw

Denne opskrift er fra bogen Vild med Salater. 
Brug slawen til kylling, vildt, hakkebøffer eller til ristet and.

2 dl drænet yoghurt 10%
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. revet peberrod
1 tsk. sukker
2 spsk. citronsaft
salt og peber
FYLD
2 rødbeder
1 persillerod, skrællet
1 pastinak, skrællet
½ dl estragon, plukket og hakket
75 g valnødder, hakkede
salt og peber
DESUDEN
lidt hakkede valnødder
lidt plukket estragon
 - Bland ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.
- Kog rødbederne i 10 minutter – de skal ikke være færdige, men stadig være rå.
- Skræl rødbeder, pastinak og persillerod, og skær alle grøntsagerne i julienne (tynde strimler). Bland dem i dressingen med valnødder og estragon, og smag salaten til igen.
- Anret salaten, og pynt med valnødder og estragon. Servér straks.

Tip: I stedet for yoghurt kan du også bruge skyr – til tøse-tøserne. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Henrik Freek