Søg i denne blog

fredag den 11. november 2011

Asianstyle nudelsalat med kødboller

Masser af smag og sprøde grøntsager. Og en super måde at spise kødboller på.


Opskriften er til 2 personer.




400 g hakket svin og okse 
salt 
1 lille løg, revet 
½ bundt koriander, hakket 
1 spsk. mel 
1 æg
ENDVIDERE: 
½ dl soja 
¼ dl sukker 
150 g nudler, 
gerne udonnudler 
1 tsk. sukker 
saft af 1 limefrugt 
hakket rød chili efter smag 
3 gulerødder i julienne 
eller revne 
1 bananskalotteløg 
i tynde både 
100 g blandet salat 
½ bundt plukket koriander 
sesamfrø 
limebåde 

Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg, og form kødboller på størrelse med golfbolde. 
Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande, eller ved 220° i en forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter, eller til de er gennemstegte. 
Bring imens soja og sukker i kog; lad det koge, til sukkeret er smeltet, og yderligere i 1 minuts tid. Lad dressingen køle af. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem kort i koldt vand, så de ikke klistrer. 
Rør sukker og limesaft sammen, så sukkeret opløses. Smag til med chili efter behag. 
Vend nudler, gulerødder, skalotteløg, salat og koriander med limedressingen, og anret på to store skåle. 
Vend kødbollerne i sojadressingen, og drys med sesamfrø. Anret dem på toppen af salaten. 
Servér straks med resten af sojadressingen og limebåde til. 


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

torsdag den 10. november 2011

Bøf Lindstrøm

Totalt morfar - på den seje måde. Elsker Bøf Lindstrøm med hele svineriet :-)


Opskriften er til 2 personer.






300 g hakket oksekød 
2 spsk. kapers 
3 skiver syltede rødbeder, hakkede 
1 lille løg, hakket 
olie til stegning 
salt og peber
ENDVIDERE: 
1 tsk. dijonsennep 
2 tsk. flydende honning 
2 spsk. æbleeddike 
3 spsk. olivenolie 
100 g blandet salat 
2 gulerødder i julienne eller revne 
2 stilke bladselleri i skiver 
1 rødløg i skiver 
salt og peber
TILBEHØR: 
500 g kogte eller ristede 
kartofler 

Rør kødet med kapers, rødbede og løg. Form kødet til 4 små bøffer, og steg dem i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Rør imens sennep, honning, eddike og olie sammen. Vend salat, gulerødder, bladselleri og rødløg med dressingen. Smag salaten til med salt og peber, og servér straks bøfferne med salat og kartofler.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

lørdag den 5. november 2011

Esters pæretærte

Uhhhmmmm....jeg går helt sikkert ind for børnearbejde, når bare de laver kager!
(hvis du ikke selv plukker pærer, så går det nok!)

 





 
Esters nemme pæretærte til ca. 4 personer


1 rulle butterdej
1-2 spsk. rørsukker
2-3 pærer
2 spsk. rørsukker
2 tsk. stødt kanel
1/2 - 1 tsk. stødt ingefær
1 spsk. smør


Rul butterdejen ud på bagepapir på en bageplade. Drys den med rørsukker og forvarme ovnen til 200 grader. 
Pluk 2-3 pærer i et flot pæretræ. 
Forbag bunden i den varme ovn i 4-5 minutter.
Skær pærene i skiver, kassér kernehuse, og læg dem taglagt på butterdejspladen. 
bland sukker med kanel og ingefær og drys det på pærerne.
top med små smørklatter og bag i dne varme ovn i 15-20 minutter.
Tag en gyngetur imens du venter - eller kig på fine blade.
Servér lun, gerne med flødeskum eller is.
Del evt. med din lillebror.


Opskrift: Ester
Foto: Louisa Lorang

torsdag den 3. november 2011

Efterårs cæsar med kylling

ÆÆÆÆÆÆÆLSKER cæsarsalat! Her får du min rustikke efterårs version med ekstra grøntsager og kylling. 
Altså en hovedret - til 2




2 gulerødder 
1 rødbede 
1 pastinak 
1 fennikel 
1 miniromaine 
isterninger
ENDVIDERE: 
2 kyllingebryster 
lidt olie 
salt 
2 pasteuriserede 
æggeblommer 
½ tsk. salt 
1 tsk. dijonsennep 
1 spsk. æbleeddike 
½ fed hvidløg, presset 
1½ dl smagsneutral olie 
50 g fintrevet parmesan 
evt. 3 hakkede ansjoser 
lidt citronsaft
TILBEHØR: 
høvlet parmesan 
ristet rugbrød
 
Skræl gulerødder, rødbede og pastinak, og skræl tynde strimler af dem med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Skær fenniklen i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pluk salaten. Fyld en stor og en lille skål med isterninger og koldt vand. Kom grøntsager og salat i den store skål og rødbede i den mindre. Lad dem stå, imens du tilbereder resten. 
Gnid kyllingebrysterne med lidt olie, og gril dem på en varm grillpande, til de er gennemtilberedte. Krydr dem med salt. 
Pisk imens æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til. 
Tag grøntsager og salat op af isvandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke (brug evt. køkkenrulle til rødbeden, den smitter meget af). Anret dem på store tallerkener, dryp med en smule citronsaft, skær kyllingen i skiver, og top salaterne med den og dressing. Servér straks med ekstra parmesan og ristet rugbrød.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 2. november 2011

Lynstegt and med grønne bønner

Nemmere bliver det ikke! Wok, wok-amok. Og så er det sådan jeg bedst kan lide min and! Altså lynstegt......


Opskriften er til 2 personer




1 andebryst 
lidt olie til stegning 
1-2 tsk. sukker 
250 g grønne bønner, 
enderne nippede 
1 løg i både 
1 grøn peberfrugt 
½ dl østerssauce 
½ dl vand 
sød basilikum (thaibasilikum) 

TILBEHØR
kogte ris


Skær andebrystet i skiver, og steg dem i olie i en varm wok i 1 minut. Kom sukker på og derefter grønne bønner. Steg i 2-3 minutter, tilsæt løg og peberfrugt, og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt østerssauce og vand, og lad det hele koge op. Tag wokken af varmen, tilsæt plukket basilikum, og servér straks med kogte ris. 

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 1. november 2011

Hvid bønnesalat med feta


Bønnesalaten kan spises lun eller ved stuetemperatur. Husk at sæt bønner i blød aftenen inden. 

Opskriften er til 5-6 personer som tilbehør



250 g hvide bønner
2 gulerødder
1 laurbærblad
evt. lidt persillestængler, timian stængler eller andet
ENDVIDERE
2-3 squash
lidt olivenolie
flagesalt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 ½ bundt forårsløg
1 lille bundt koriander
2 håndfulde mynte
250 g fetaost
salt

Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over i koldt vand.
Dræn vandet fra bønnerne og kog dem i nyt, koldt vand sammen med gulerødder i grove stykker, laurbærblad og gerne lidt urtestilke hvis du har. Kog bønnerne i ca. 40-45 minutter, eller til de er møre.  Dræn vandet fra dem og lad dem køle af.
Skær imens squashen i skiver. Dryp den med lidt olie og grill dem på en varm grill eller grillpande. Du kan alternativt grille dem i en top varm ovn, under grillen – læg dem på en bageplade i et la og vend dem undervejs.
Krydr squashene med salt.
Rør dijon, honning, eddike og olivenolie sammen. Snit forårsløgene fint og hak koriander og  mynte. Vend bønnerne med dressing, squash, mynte, forårsløg og smuldr til sidst fetaen i. Smag til med salt og servér ved stuetemperatur.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck (se mere Line her: linefalck.blogspot.com)

søndag den 30. oktober 2011

Lammekølle med lun kartoffelsalat



Lam var klart den steg min mor serverede mest i 90'erne. Så det er ren nostalgi for mig at lave.
Jeg køber det oftest hos min halalslagter. Han har friskslagtet dansk lam, der er billigere og meget bedre end det frosne eller vakuumpakkede du finder i de fleste supermarkeder. 
Har du en øko gårdbutik som nabo, er det selvfølgelig endnu federe.

 Opskriften er til 6-8 personer


1 lammekølle, ca. 2,2 kg
6 fed hvidløg
groft salt
ENDVIDERE
1,2 kg små, nye kartofler
salt
3 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
2 tsk. fintrevet citronskal
½ dl citronsaft
150 g gode kapers
150 g små sorte oliven (med eller uden sten, efter temperament)
1 dl god olivenolie
salt
TILBEHØR
salat
Skær små lommer i lammekøllen ved at stikke en skarp kniv ind i den. Del hvidløgsfedene i 2 og kom dem ind i lommerne i lammekøllen. Gnid køllen med groft salt, læg den på en rist og brun den i 20 minutter, ved 230 grader i en varm ovn. Skru ovnen ned på 165 grader og steg lammekøllen i yderligere 60-80 minutter, eller til den har en centrumstemperatur på 65-70 grader. Tag køllen ud og lad den trække i 20 minutter, inden du skærer den.
Skrub imens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra dem og lad dem køle lidt af.
Skær løget i tynde både. Hak persillen og vend de lune kartofler med løg, persille, citronskal og saft, kapers, oliven og olivenolie. Smag til med salt og servér straks lammekøllen med kartoffelsalat og en stor, frisk salat ved siden af.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann