ÆÆÆÆÆÆÆLSKER cæsarsalat! Her får du min rustikke efterårs version med ekstra grøntsager og kylling.
Altså en hovedret - til 2
2 gulerødder
1 rødbede
1 pastinak
1 fennikel
1 miniromaine
isterninger
ENDVIDERE:
2 kyllingebryster
lidt olie
salt
2 pasteuriserede
æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
½ fed hvidløg, presset
1½ dl smagsneutral olie
50 g fintrevet parmesan
evt. 3 hakkede ansjoser
lidt citronsaft
TILBEHØR:
høvlet parmesan
ristet rugbrød
Skræl gulerødder, rødbede og pastinak, og skræl tynde strimler af dem med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Skær fenniklen i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pluk salaten. Fyld en stor og en lille skål med isterninger og koldt vand. Kom grøntsager og salat i den store skål og rødbede i den mindre. Lad dem stå, imens du tilbereder resten.
Gnid kyllingebrysterne med lidt olie, og gril dem på en varm grillpande, til de er gennemtilberedte. Krydr dem med salt.
Pisk imens æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Tag grøntsager og salat op af isvandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke (brug evt. køkkenrulle til rødbeden, den smitter meget af). Anret dem på store tallerkener, dryp med en smule citronsaft, skær kyllingen i skiver, og top salaterne med den og dressing. Servér straks med ekstra parmesan og ristet rugbrød.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer:
Send en kommentar