Fish, chips og sol!!!! Endelig tid til at tage havnebussen til Toldboden for at spise og kigge på pææææne København.
Søg i denne blog
torsdag den 28. juni 2012
Yoga, mad & Malta
Det er faktisk ikke engang min idé - underligt nok. For yoga, mad og Malta er jo en super sammensætning.
Folkeferie.dk sørger for rejse og naturskønne rammer. Yogalærer Stine Ruge underviser og giver deltagerne et pusterum fra hverdagen med mulighed for fordybelse.
Og den sidste dag laver jeg mad, der forhåbentlig gør deltagerne glade, mætte og giver dem lyst til meget mere af alt det dejlige - også når de kommer tilbage til hverdagen.
Jeg glæder mig!
Vil du vide mere?
www.folkeferie.dk/yoga
Citron-pannacotta med hindbær
Måske verdens nemmeste dessert. Og så smager den som en mellemting af rødgrød med fløde, citronfromage og fløderand.....Kun gode ting!
Lav den dagen i forvejen og servér den til de sødeste du kender.
Opskriften er til 6 personer.

4
blade husblas
1
stang vanilje
5
dl piskefløde
1
½ dl sukker
2
tsk. økologisk citronskal
½
dl citronsaft
ENDVIDERE
200
g hindbær
evt.
citronmelisse
Læg
husblassen i blød i kold vand i 5-10 minutter.
Flæk
imens vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang, fløde,
sukker, citronsskal og citronsaft i en kasserolle og lad det koge op. Tag
kasserollen af varmen. Klem vandet af husblassen og smelt den i den varme
fløde. Sigt massen og fordel den i 6 glas.
Husk der skal være plads til bær.
Sæt
dem i køleskab i mindst 4 timer eller natten over.
Pynt
pannacottaen med hindbær og evt. lidt citronmelisse.
onsdag den 27. juni 2012
Tom yam med kylling
Klart en af mine favoritter! Lav den med kylling eller måske med store rejer - men vælg rejer fra bæredygtigt opdræt!
Hvis du bruger suppen som hovedret, kan du servere kogte ris til eller komme kogte nudler i suppen.
Opskriften er til 3-4 som forret og til 2 som hovedret.
1 løg,
i både
4
limeblade
20 g galangerod,
i skiver
1 bundt
koriander, stilkene
1
citrongræs, groft hakket
2 spsk.
sukker
½ dl limesaft
3 spsk.
fiskesauce
1 spsk.
rød karry (evt. mere)
1 liter
vand eller hønsebouillon
ENDVIDERE
2
kyllingebryster
2 tomater,
i både
½ bundt
forårsløg, snittet
1 bundt
koriander, bladene
Kom
løg, limeblade, galanga, korianderstilke, citrongræs, sukker, limesaft,
fiskesauce, rød karry og vand eller hønsebouillon i en gryde og lad det simre i
15 minutter under låg.
Sigt
suppen over i en ren gryde, kog den op igen og kom kylling i. Lad dem koge med
i 4-6 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Anret tomatbåde, forårsløg og
koriander i to store, gerne varme, skåle og hæld suppen over. Servér straks!
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Ajo blanco
En klassisk spansk, kold suppe. Har du ikke en ordentlig (læs: hjemmelavet eller fra en deli der selv har lavet den) hønsebouillon, så brug hellere vand.
Opskriften er god som forret til 2-3 personer.
Vil du pifte den op, kan du komme kammuslinger eller lidt hummer i den! totalt luksus
2 skiver
hvidt brød uden skorpe, ca. 40 g
150 g
mandler
6 dl
koldt vand, eller hønsebouillon
1 lille
fed hvidløg
2 spsk.
sherryeddike
½ dl
virkelig god olivenolie
salt
DESUDEN
75 g
grønne druer uden sten
Udblød
brødet i lidt af vandet eller bouillonen.
Hæld
kogende vand over mandlerne og lad det køle lidt. Gentag evt. og smut skindet
af mandlerne.
Blend
brød, mandler, hvidløg og eddike. Tilsæt til sidst vand eller bouillon og til
sidst olie og salt. Sæt suppen på køl og lad den trække minimum 1 time. Smag
suppen til og anret den i kolde skåle.
Servér
straks med halve eller hele druer i.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Grøn gazpacho med kammuslinger
Super nem sommersuppe. Brug den som forret eller skøn mellemret med eller uden kammuslinger. Opskriften er til 3-4 personer.
1/2 grøn
peberfrugt
1 agurk
1
forårsløg
½ galia
melon
1 bundt
brøndkarse, groft plukket (gem lidt til pynt)
1
stængel bladselleri
½ fed
hvidløg
½ grøn
chili
2 dl
koldt vand
saft af
1-2 lime
2-3
spsk. olivenolie
rigeligt
salt
ENDVIDERE
8 store
kammuslinger
lidt
olie til stegning
flagesalt
4 spyd
½ grøn
peberfrugt, i små tern
lidt
melon, i små tern
lidt
grøn chili, finthakket
1
forårsløg, snittet
brøndkarse
til pynt
limebåde
Flæk
peberfrugten og tag kernerne ud. Skær den i mindre stykker. Skræl agurkerne og
skær dm i grove stykker. Skær bunden af forårsløgene og skær dem i stykker.
Flæk melonen, skrab kernerne ud med en ske og skær skrællen af. Skær melonen i
mindre stykker og kom melon, peberfrugt, agurk, forårsløg, brøndkarse,
bladselleri, hvidløg, chili og lidt af vandet i en blender. Blend til det hele
er findelt og tilsæt det sidste vand. Blend igen til suppen er fin og grøn.
Smag til med olivenolie, lime og rigeligt salt.
Sæt
suppen i køleskabet i mindst 1 time inden servering.
Fjern
den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre på et stykke
køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande. De skal have ca. ½-1 minut på
hver side. Krydr med salt.
Fordel
suppen i 4 kolde skåle. Sæt kammuslingerne på små spyd og pynt supperne med små
tern af grøntsager, muslinger og brøndkarse. Servér straks med limebåde til.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
tirsdag den 26. juni 2012
Abonner på:
Opslag (Atom)