Søg i denne blog

torsdag den 28. juni 2012

Dagens Dejlige fish & chips

Fish, chips og sol!!!! Endelig tid til at tage havnebussen til Toldboden for at spise og kigge på pææææne København.

Yoga, mad & Malta


Det er faktisk ikke engang min idé - underligt nok. For yoga, mad og Malta er jo en super sammensætning.




Folkeferie.dk sørger for rejse og naturskønne rammer. Yogalærer Stine Ruge underviser og giver deltagerne et pusterum fra hverdagen med mulighed for fordybelse.
Og den sidste dag laver jeg mad, der forhåbentlig gør deltagerne glade, mætte og giver dem lyst til meget mere af alt det dejlige - også når de kommer tilbage til hverdagen.



Jeg glæder mig!


Vil du vide mere?
www.folkeferie.dk/yoga







Citron-pannacotta med hindbær


Måske verdens nemmeste dessert. Og så smager den som en mellemting af rødgrød med fløde, citronfromage og fløderand.....Kun gode ting!
Lav den dagen i forvejen og servér den til de sødeste du kender.

Opskriften er til 6 personer.


4 blade husblas
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
1 ½  dl sukker
2 tsk. økologisk citronskal
½ dl citronsaft
ENDVIDERE
200 g hindbær
evt. citronmelisse

Læg husblassen i blød i kold vand i 5-10 minutter.
Flæk imens vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stang, fløde, sukker, citronsskal og citronsaft i en kasserolle og lad det koge op. Tag kasserollen af varmen. Klem vandet af husblassen og smelt den i den varme fløde.  Sigt massen og fordel den i 6 glas. Husk der skal være plads til bær.
Sæt dem i køleskab i mindst 4 timer eller natten over.
Pynt pannacottaen med hindbær og evt. lidt citronmelisse.

 Opskrift & foto: Louisa Lorang

onsdag den 27. juni 2012

Tom yam med kylling


Klart en af mine favoritter! Lav den med kylling eller måske med store rejer - men vælg rejer fra bæredygtigt opdræt!

Hvis du bruger suppen som hovedret, kan du servere kogte ris til eller komme kogte nudler i suppen.

Opskriften er til 3-4 som forret og til 2 som hovedret.




1 løg, i både
4 limeblade
20 g galangerod, i skiver
1 bundt koriander, stilkene
1 citrongræs, groft hakket
2 spsk. sukker
½  dl limesaft
3 spsk. fiskesauce
1 spsk. rød karry (evt. mere)
1 liter vand eller hønsebouillon
ENDVIDERE
2 kyllingebryster
2 tomater, i både
½ bundt forårsløg, snittet
1 bundt koriander, bladene

Kom løg, limeblade, galanga, korianderstilke, citrongræs, sukker, limesaft, fiskesauce, rød karry og vand eller hønsebouillon i en gryde og lad det simre i 15 minutter under låg.
Sigt suppen over i en ren gryde, kog den op igen og kom kylling i. Lad dem koge med i 4-6 minutter, eller til den er gennemtilberedt. Anret tomatbåde, forårsløg og koriander i to store, gerne varme, skåle og hæld suppen over. Servér straks!

Opskrift & foto: Louisa Lorang


Ajo blanco

En klassisk spansk, kold suppe. Har du ikke en ordentlig (læs: hjemmelavet eller fra en deli der selv har lavet den) hønsebouillon, så brug hellere vand.
Opskriften er god som forret til 2-3 personer.
Vil du pifte den op, kan du komme kammuslinger eller lidt hummer i den! totalt luksus

2 skiver hvidt brød uden skorpe, ca. 40 g
150 g mandler
6 dl koldt vand, eller hønsebouillon
1 lille fed hvidløg
2 spsk. sherryeddike
½ dl virkelig god olivenolie
salt
DESUDEN
75 g grønne druer uden sten

Udblød brødet i lidt af vandet eller bouillonen.
Hæld kogende vand over mandlerne og lad det køle lidt. Gentag evt. og smut skindet af mandlerne.
Blend brød, mandler, hvidløg og eddike. Tilsæt til sidst vand eller bouillon og til sidst olie og salt. Sæt suppen på køl og lad den trække minimum 1 time. Smag suppen til og anret den i kolde skåle.
Servér straks med halve eller hele druer i.





Opskrift & foto: Louisa Lorang

Grøn gazpacho med kammuslinger

Super nem sommersuppe. Brug den som forret eller skøn mellemret med eller uden kammuslinger. Opskriften er til 3-4 personer.



1/2 grøn peberfrugt
1 agurk
1 forårsløg
½ galia melon
1 bundt brøndkarse, groft plukket (gem lidt til pynt)
1 stængel bladselleri
½ fed hvidløg
½ grøn chili
2 dl koldt vand
saft af 1-2 lime
2-3 spsk. olivenolie
rigeligt salt
ENDVIDERE
8 store kammuslinger
lidt olie til stegning
flagesalt
4 spyd
½ grøn peberfrugt, i små tern
lidt melon, i små tern
lidt grøn chili, finthakket
1 forårsløg, snittet
brøndkarse til pynt
limebåde

Flæk peberfrugten og tag kernerne ud. Skær den i mindre stykker. Skræl agurkerne og skær dm i grove stykker. Skær bunden af forårsløgene og skær dem i stykker. Flæk melonen, skrab kernerne ud med en ske og skær skrællen af. Skær melonen i mindre stykker og kom melon, peberfrugt, agurk, forårsløg, brøndkarse, bladselleri, hvidløg, chili og lidt af vandet i en blender. Blend til det hele er findelt og tilsæt det sidste vand. Blend igen til suppen er fin og grøn. Smag til med olivenolie, lime og rigeligt salt.
Sæt suppen i køleskabet i mindst 1 time inden servering.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre på et stykke køkkenrulle og steg dem i olie på en varm pande. De skal have ca. ½-1 minut på hver side. Krydr med salt.
Fordel suppen i 4 kolde skåle. Sæt kammuslingerne på små spyd og pynt supperne med små tern af grøntsager, muslinger og brøndkarse. Servér straks med limebåde til.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

tirsdag den 26. juni 2012