Ja, så sprang jeg vist en dag over!?! Så her kommer to grunde til at det skete. Begge fra Maria H' årlige påskefrokost. Den første og helt igennem skønne grund til pjæk fra bloggen i går var ribssnaps. En af 6 hjemmelavede snaps.
Og så et smukt påskelam. Her med squash, mandler og gedeost! Haps og god påske!
Søg i denne blog
fredag den 6. april 2012
onsdag den 4. april 2012
Grød med rug og æbler
Totalt oldschool og så
holder det bare så meget at spise grød til morgenmad. Denne grød har en længere
tilberedningstid end f.eks. havregrød, så lav den klar dagen i forvejen og varm
den, eller sæt den over mens du er i bad.
Opskriften er til 2 personer
½ dl perlerug
1 dl vand
3 dl mælk (evt. sojamælk)
1 dl havregryn
1 æble, revet
2 tsk. kanel
1 nip salt
sprøde æblechips
Skyl perlerugen grundigtog
kom den i en gryde med 1 dl vand. Lad det koge under låg i 10 minutter, tjek
undervejs at der ikke mangler vand. Tilsæt 3 dl mælk og kog i yderligere 5
minutter. Kom havregryn, et revet æble (med skræl), kanel og salt i og kog i
yderligere 5 minutter. Rør undervejs. Smag til og servér straks med sprøde
æblechips.
Jeg kan lide min grød tyk og rustik. Tilsæt mere mælk hvis du vil have den blødere.
TIP: denne opskrift
indeholder ikke sukker, men mælk og æble gør den sødlig. Vil du have den endnu
sødere kan du dryppe flydende honning på grøden inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Dagens Dejlige
.........er faktisk fra i går. Der spiste jeg hos Grønbech & Churchill.
Desværre var det ikke så dejligt som jeg havde forventet. Jeg er f. eks. ikke gammel nok til rå champignon - her på min vagtel.
Øv.
Desværre var det ikke så dejligt som jeg havde forventet. Jeg er f. eks. ikke gammel nok til rå champignon - her på min vagtel.
Øv.
tirsdag den 3. april 2012
Solæg
Ingen påske uden solæg og snaps.
Sæt æggene over med det samme, så du har salte, skønne æg til din påskefrokost.
Opskrift: Louisa Lorang
Sæt æggene over med det samme, så du har salte, skønne æg til din påskefrokost.
8 økologiske æg
1 liter vand
300 g salt
evt. løgskaller
ENDVIDERE:
2 spsk. dijonsennep
2 spsk. æbleeddike
peber
karse
TILBEHØR:
snaps
Kog æggene i 20 minutter.
bryd skallen, men pil dem ikke. Rør vand og salt sammen, så saltet er opløst
eller næsten opløst. Kom æg og evt. løgskaller i et glas og hæld saltlagen
over. Lad æggene trække i mindst 3 dage i køleskab, gerne en uge. Æggene kan
holde sig i laaaaang tid i lagen og i køleskab.
Ved servering; pil æggene,
skær dem i halve. Rør sennep og eddike sammen. Tag æggeblommen ud og kom en
smule af sennepsblandingen i fordybningen. Læg blommen tilbage, krydr med peber
og top med karse. Nyd et halvt æg med snaps til. Det kradser helt op i hjernen! Hep.......
Dagens Dejlige Rullepølse
I dag følger opskriften med på Dagens Dejlige. Den er nemlig fra Go Morgen Danmark, hvor jeg tidligt i morges lavede rullepølse. Og du kan nå det endnu - inden påsken forstås.
Her et billede af min morgenmad, eller se how to her
Opskrift og foto: Louisa Lorang
Her et billede af min morgenmad, eller se how to her
Husk
at bestille slaget hos din slagter i god tid, just in case.
1
svineslag uden ben, ca. 1,2 kg
50
g salt
10
g sukker
FYLD:
1½
spsk. sorte peberkorn
2
hele allehånde
1
stort løg, finthakket
ENDVIDERE:
2
laurbærblade
lidt
timiankviste
1
spsk. korianderfrø
TILBEHØR:
2
spsk. mayonnaise
1
spsk. grov sennep
rugbrød
1
rødløg, i skiver
lidt
radiseskiver
Fordel
salt og sukker på slaget. Rul det sammen og kom det i en frysepose, eller i en
stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for at
saltet er godt fordelt.
Knus
peber og allehånde i en morter. Hæld kogende vand over løgene og lad dem trække
i et minut. Dryp løgene godt af og bland dem med allehånde og peber.
Tag
slaget ud og rul det ud. Fordel krydderblandingen på slaget og rul det stramt
sammen. Snør det sammen med kødsnor og kom rullepølsen i en gryde. Fyld koldt
vand på så det dækker. Kom laurbærblade, timian og korianderfrø i gryden og kog
rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time.
Læg den i en rullepølsepresse og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden
servering.
Alternativt
kan du presse rullepølsen i en rugbrødsform med en rugbrødsform oveni. Kom godt
med vægt i den øverste, f.eks. dåser.
Skær
rullepølsen i tynde skiver, rør mayonnaise og sennep sammen og servér
rullepølsen med rugbrød, løgringe, dijonnaise og radiser.
Opskrift og foto: Louisa Lorang
mandag den 2. april 2012
Dagens Dejlige
I dag måtte jeg slås med fotograf Anders Schønnemann om denne dejlige kyllingeburger med avokado aioli. Han vandt, men heldigvis havde jeg to.
Aiolien er lavet af blendet avokado, olivenolie, salt og bagte hvidløg, Hele opskriften kommer i FEMINA i uge 24.
Aiolien er lavet af blendet avokado, olivenolie, salt og bagte hvidløg, Hele opskriften kommer i FEMINA i uge 24.
søndag den 1. april 2012
Dagens Dejlige
Er solæg! Nok den eneste tradition jeg har til påske.
Æggene er så salte, at det hyler i hjernen når du spiser dem. Skyl ned med snaps.....det er lykke.
Opskriften får du i øvrigt på tirsdag i Go Morgen.
Æggene er så salte, at det hyler i hjernen når du spiser dem. Skyl ned med snaps.....det er lykke.
Opskriften får du i øvrigt på tirsdag i Go Morgen.
Abonner på:
Opslag (Atom)