Totalt oldschool og så
holder det bare så meget at spise grød til morgenmad. Denne grød har en længere
tilberedningstid end f.eks. havregrød, så lav den klar dagen i forvejen og varm
den, eller sæt den over mens du er i bad.
Opskriften er til 2 personer
½ dl perlerug
1 dl vand
3 dl mælk (evt. sojamælk)
1 dl havregryn
1 æble, revet
2 tsk. kanel
1 nip salt
sprøde æblechips
Skyl perlerugen grundigtog
kom den i en gryde med 1 dl vand. Lad det koge under låg i 10 minutter, tjek
undervejs at der ikke mangler vand. Tilsæt 3 dl mælk og kog i yderligere 5
minutter. Kom havregryn, et revet æble (med skræl), kanel og salt i og kog i
yderligere 5 minutter. Rør undervejs. Smag til og servér straks med sprøde
æblechips.
Jeg kan lide min grød tyk og rustik. Tilsæt mere mælk hvis du vil have den blødere.
TIP: denne opskrift
indeholder ikke sukker, men mælk og æble gør den sødlig. Vil du have den endnu
sødere kan du dryppe flydende honning på grøden inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
Ingen kommentarer:
Send en kommentar