Søg i denne blog

onsdag den 4. april 2012

Grød med rug og æbler


Totalt oldschool og så holder det bare så meget at spise grød til morgenmad. Denne grød har en længere tilberedningstid end f.eks. havregrød, så lav den klar dagen i forvejen og varm den, eller sæt den over mens du er i bad.

Opskriften er til 2 personer


½ dl perlerug
1 dl vand
3 dl mælk (evt. sojamælk)
1 dl havregryn
1 æble, revet
2 tsk. kanel
1 nip salt
sprøde æblechips
Skyl perlerugen grundigtog kom den i en gryde med 1 dl vand. Lad det koge under låg i 10 minutter, tjek undervejs at der ikke mangler vand. Tilsæt 3 dl mælk og kog i yderligere 5 minutter. Kom havregryn, et revet æble (med skræl), kanel og salt i og kog i yderligere 5 minutter. Rør undervejs. Smag til og servér straks med sprøde æblechips.
Jeg kan lide min grød tyk og rustik. Tilsæt mere mælk hvis du vil have den blødere.


TIP: denne opskrift indeholder ikke sukker, men mælk og æble gør den sødlig. Vil du have den endnu sødere kan du dryppe flydende honning på grøden inden servering.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Ingen kommentarer:

Send en kommentar