Totalt morfar - på den seje måde. Elsker Bøf Lindstrøm med hele svineriet :-)
Opskriften er til 2 personer.
300 g hakket oksekød
2 spsk. kapers
3 skiver syltede rødbeder, hakkede
1 lille løg, hakket
olie til stegning
salt og peber
ENDVIDERE:
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. flydende honning
2 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
100 g blandet salat
2 gulerødder i julienne eller revne
2 stilke bladselleri i skiver
1 rødløg i skiver
salt og peber
TILBEHØR:
500 g kogte eller ristede
kartofler
Rør kødet med kapers, rødbede og løg. Form kødet til 4 små bøffer, og steg dem i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Rør imens sennep, honning, eddike og olie sammen. Vend salat, gulerødder, bladselleri og rødløg med dressingen. Smag salaten til med salt og peber, og servér straks bøfferne med salat og kartofler.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
torsdag den 10. november 2011
lørdag den 5. november 2011
Esters pæretærte
Uhhhmmmm....jeg går helt sikkert ind for børnearbejde, når bare de laver kager!
(hvis du ikke selv plukker pærer, så går det nok!)
1 rulle butterdej
1-2 spsk. rørsukker
2-3 pærer
2 spsk. rørsukker
2 tsk. stødt kanel
1/2 - 1 tsk. stødt ingefær
1 spsk. smør
Rul butterdejen ud på bagepapir på en bageplade. Drys den med rørsukker og forvarme ovnen til 200 grader.
Pluk 2-3 pærer i et flot pæretræ.
Forbag bunden i den varme ovn i 4-5 minutter.
Skær pærene i skiver, kassér kernehuse, og læg dem taglagt på butterdejspladen.
bland sukker med kanel og ingefær og drys det på pærerne.
top med små smørklatter og bag i dne varme ovn i 15-20 minutter.
Tag en gyngetur imens du venter - eller kig på fine blade.
Servér lun, gerne med flødeskum eller is.
Del evt. med din lillebror.
Opskrift: Ester
Foto: Louisa Lorang
Etiketter:
Bagværk
torsdag den 3. november 2011
Efterårs cæsar med kylling
ÆÆÆÆÆÆÆLSKER cæsarsalat! Her får du min rustikke efterårs version med ekstra grøntsager og kylling.
Altså en hovedret - til 2
2 gulerødder
1 rødbede
1 pastinak
1 fennikel
1 miniromaine
isterninger
ENDVIDERE:
2 kyllingebryster
lidt olie
salt
2 pasteuriserede
æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
½ fed hvidløg, presset
1½ dl smagsneutral olie
50 g fintrevet parmesan
evt. 3 hakkede ansjoser
lidt citronsaft
TILBEHØR:
høvlet parmesan
ristet rugbrød
Skræl gulerødder, rødbede og pastinak, og skræl tynde strimler af dem med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Skær fenniklen i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pluk salaten. Fyld en stor og en lille skål med isterninger og koldt vand. Kom grøntsager og salat i den store skål og rødbede i den mindre. Lad dem stå, imens du tilbereder resten.
Gnid kyllingebrysterne med lidt olie, og gril dem på en varm grillpande, til de er gennemtilberedte. Krydr dem med salt.
Pisk imens æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Tag grøntsager og salat op af isvandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke (brug evt. køkkenrulle til rødbeden, den smitter meget af). Anret dem på store tallerkener, dryp med en smule citronsaft, skær kyllingen i skiver, og top salaterne med den og dressing. Servér straks med ekstra parmesan og ristet rugbrød.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Altså en hovedret - til 2
2 gulerødder
1 rødbede
1 pastinak
1 fennikel
1 miniromaine
isterninger
ENDVIDERE:
2 kyllingebryster
lidt olie
salt
2 pasteuriserede
æggeblommer
½ tsk. salt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
½ fed hvidløg, presset
1½ dl smagsneutral olie
50 g fintrevet parmesan
evt. 3 hakkede ansjoser
lidt citronsaft
TILBEHØR:
høvlet parmesan
ristet rugbrød
Skræl gulerødder, rødbede og pastinak, og skræl tynde strimler af dem med en tyndskræller eller en kartoffelskræller. Skær fenniklen i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pluk salaten. Fyld en stor og en lille skål med isterninger og koldt vand. Kom grøntsager og salat i den store skål og rødbede i den mindre. Lad dem stå, imens du tilbereder resten.
Gnid kyllingebrysterne med lidt olie, og gril dem på en varm grillpande, til de er gennemtilberedte. Krydr dem med salt.
Pisk imens æggeblommerne med salt, sennep, eddike og hvidløg. Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen. Kom parmesan i og evt. ansjoser. Smag dressingen til.
Tag grøntsager og salat op af isvandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke (brug evt. køkkenrulle til rødbeden, den smitter meget af). Anret dem på store tallerkener, dryp med en smule citronsaft, skær kyllingen i skiver, og top salaterne med den og dressing. Servér straks med ekstra parmesan og ristet rugbrød.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
onsdag den 2. november 2011
Lynstegt and med grønne bønner
Nemmere bliver det ikke! Wok, wok-amok. Og så er det sådan jeg bedst kan lide min and! Altså lynstegt......
Opskriften er til 2 personer
1 andebryst
lidt olie til stegning
1-2 tsk. sukker
250 g grønne bønner,
enderne nippede
1 løg i både
1 grøn peberfrugt
½ dl østerssauce
½ dl vand
sød basilikum (thaibasilikum)
TILBEHØR
kogte ris
Skær andebrystet i skiver, og steg dem i olie i en varm wok i 1 minut. Kom sukker på og derefter grønne bønner. Steg i 2-3 minutter, tilsæt løg og peberfrugt, og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt østerssauce og vand, og lad det hele koge op. Tag wokken af varmen, tilsæt plukket basilikum, og servér straks med kogte ris.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er til 2 personer
lidt olie til stegning
1-2 tsk. sukker
250 g grønne bønner,
enderne nippede
1 løg i både
1 grøn peberfrugt
½ dl østerssauce
½ dl vand
sød basilikum (thaibasilikum)
TILBEHØR
kogte ris
Skær andebrystet i skiver, og steg dem i olie i en varm wok i 1 minut. Kom sukker på og derefter grønne bønner. Steg i 2-3 minutter, tilsæt løg og peberfrugt, og steg i yderligere 1 minut. Tilsæt østerssauce og vand, og lad det hele koge op. Tag wokken af varmen, tilsæt plukket basilikum, og servér straks med kogte ris.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
And
tirsdag den 1. november 2011
Hvid bønnesalat med feta
Bønnesalaten kan spises lun eller ved stuetemperatur. Husk at sæt bønner i blød aftenen inden.
Opskriften er til 5-6 personer som tilbehør
250 g hvide bønner
2 gulerødder
1 laurbærblad
evt. lidt persillestængler, timian stængler eller andet
ENDVIDERE
2-3 squash
lidt olivenolie
flagesalt
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
¼ dl æbleeddike
½ dl olivenolie
1 ½ bundt forårsløg
1 lille bundt koriander
2 håndfulde mynte
250 g fetaost
salt
Skyl bønnerne og sæt dem i blød natten over i koldt vand.
Dræn vandet fra bønnerne og kog dem i nyt, koldt vand sammen
med gulerødder i grove stykker, laurbærblad og gerne lidt urtestilke hvis du
har. Kog bønnerne i ca. 40-45 minutter, eller til de er møre. Dræn vandet fra dem og lad dem køle af.
Skær imens squashen i skiver. Dryp den med lidt olie og
grill dem på en varm grill eller grillpande. Du kan alternativt grille dem i en
top varm ovn, under grillen – læg dem på en bageplade i et la og vend dem
undervejs.
Krydr squashene med salt.
Rør dijon, honning, eddike og olivenolie sammen. Snit forårsløgene
fint og hak koriander og mynte. Vend
bønnerne med dressing, squash, mynte, forårsløg og smuldr til sidst fetaen i.
Smag til med salt og servér ved stuetemperatur.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck (se mere Line her: linefalck.blogspot.com)
søndag den 30. oktober 2011
Lammekølle med lun kartoffelsalat
Lam var klart den steg min mor serverede mest i 90'erne. Så det er ren nostalgi for mig at lave.
Jeg køber det oftest hos min halalslagter. Han har
friskslagtet dansk lam, der er billigere og meget bedre end det frosne eller
vakuumpakkede du finder i de fleste supermarkeder.
Har du en øko gårdbutik som nabo, er det selvfølgelig endnu federe.
1
lammekølle, ca. 2,2 kg
6
fed hvidløg
groft
salt
ENDVIDERE
1,2
kg små, nye kartofler
salt
3
rødløg
1
håndfuld bredbladet persille
2
tsk. fintrevet citronskal
½
dl citronsaft
150
g gode kapers
150
g små sorte oliven (med eller uden sten, efter temperament)
1
dl god olivenolie
salt
TILBEHØR
salat
Skær
små lommer i lammekøllen ved at stikke en skarp kniv ind i den. Del
hvidløgsfedene i 2 og kom dem ind i lommerne i lammekøllen. Gnid køllen med
groft salt, læg den på en rist og brun den i 20 minutter, ved 230 grader i en
varm ovn. Skru ovnen ned på 165 grader og steg lammekøllen i yderligere 60-80
minutter, eller til den har en centrumstemperatur på 65-70 grader. Tag køllen
ud og lad den trække i 20 minutter, inden du skærer den.
Skrub
imens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra dem og lad dem
køle lidt af.
Skær
løget i tynde både. Hak persillen og vend de lune kartofler med løg, persille,
citronskal og saft, kapers, oliven og olivenolie. Smag til med salt og servér
straks lammekøllen med kartoffelsalat og en stor, frisk salat ved siden af.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Lam,
Old school
lørdag den 29. oktober 2011
Vodka lemonade
Vanedannende voksen-lemonade.
2 dl citronsaft
2 håndfulde mynte
1- 1 ½ dl agavesirup
(efter smag)
6-8 dl iskoldt vand
2 dl vodka - eller efter smag
isterninger
Brug lys agavesirup. Køb det i helsekosten. Har du det ikke laver du bare en sukkerlage af sukker/vand 1:1 og bruger den kold og efter smag.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
testet af begge! Og vi gør det gerne igen.......
Etiketter:
Drinks
Abonner på:
Opslag (Atom)