Søg i denne blog

lørdag den 29. oktober 2011

Vodka lemonade


Vanedannende voksen-lemonade.
  
2 dl citronsaft
2 håndfulde mynte
1- 1 ½  dl agavesirup (efter smag)
6-8 dl iskoldt vand
2 dl vodka - eller efter smag
isterninger

Blend citronsaft med mynte, agavesirup og vand. Smag til Fyld lemonaden i glas med vodka og is og servér straks.



Brug lys agavesirup. Køb det i helsekosten. Har du det ikke laver du bare en sukkerlage af sukker/vand 1:1 og bruger den kold og efter smag.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck
testet af begge! Og vi gør det gerne igen.......

fredag den 28. oktober 2011

Spicy cashews


Servér cashewnødderne som snack til en dejlig drink, brug dem i en salat eller kom dem i lommen – til når du går sukkerkold. 


200 g cashewnødder
1 spsk. groft salt
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. sød, gerne røget paprika
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning

Vend cashewnødderne med salt, cayenne, paprika, oregano, citronsaft og honning og bred dem ud på bagepapir på en bageplade. Rist dem ved 200 grader i en varm ovn i 15-20 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Vend i dem undervejs, så de alle sammen får lige meget varme. Ladd em køle helt af og servér dem som snacks.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Line Falck

Tak til Maria H. for lån af lækre fødder og smukke stiletter.

torsdag den 27. oktober 2011

Fiskefilet med æble/løgsalat

Jep! Det er klart bedst at bruge panko til din panering. Læs aldrig på pakken. Men spis det bare en gang i mellem og lev i uvidenhed. For det er godt.....
Desværre også svært at opdrive. Med sikkerhed har de det i Inco, Torvehallerne og China Town (bag Hovedbanegården). Uhmmmmm....panko........


Opskriften er til 2 personer.




¼ dl citronsaft 
2 tsk. sukker 
1 lille bundt bredbladet persille 
1 løg i tynde skiver 
1 æble i tynde skiver
 ENDVIDERE: 
4 rødspættefileter 
mel 
2 æg, piskede 
grov rasp, gerne pankorasp 
olie og smør til stegning 
salt
TILBEHØR: 
ristede kartofler 
dampede grøntsager

 
Rør citronsaft og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Skyl persillen (grundigt), og pluk den. Vend persille, løg og æble med dressingen. Lad salaten trække indtil servering. 
Vend fiskefileterne i mel, æg og til sidst rasp. Steg dem i olie og smør, til de er gyldne og sprøde. 
Anret fiskefileterne med æble-løg-salaten, og servér straks med ristede kartofler og dampede grøntsager.


Opskrift: Louisa Lorang 
Foto: Anders Schønnemann

onsdag den 26. oktober 2011

Spaghetti bolognese

Det MÅ man bare have med jævne mellemrum.......Top oldschool


Opskriften er til 2-3 personer




1 pastinak, revet 
1 gulerod, revet 
2 fed hvidløg, hakkede 
1 løg, revet 
olie til stegning 
300 g hakket oksekød 
2 spsk. tomatpuré 
1 dåse hakkede tomater (400 g) 
salt og peber 
et nip sukker 
ENDVIDERE: 
250 g frisk spaghetti 
olivenolie 
½ potte oregano, plukket 
revet parmesan
SALAT: 
100 g blandet salat 
olie og eddike 
salt og peber
 
Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kød i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie. Anret pastaen, og top med bolognese og derefter frisk oregano. Servér straks med rigeligt 

parmesan og blandet salat til.


Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

tirsdag den 25. oktober 2011

Blomkålssuppe med ristede kammuslinger


Lav suppen uden kammuslinger, hvis du vil have den vegetarisk. Vil du spise den til aftensmad kan du lave portionen til 2 personer.

Opskriften her er til 6 personer som forret.

2 porrer i skiver 
3 fed hvidløg i skiver 
olie 
1 blomkål, i mindre stykker 
1 dl hvidvin 
1,2 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamara
salt 
ENDVIDERE: 
6 store kammuslinger
lidt olie til stegning
salt
citron
½ bundt oregano, groftplukket 
TILBEHØR: 
Groft brød
Skær porrerne i skiver, og sautér dem i olie i en stor, varm gryde sammen med hvidløget. De skal ikke tage farve. Kom blomkålen ved, og lad det stege lidt, stadig uden at det tager farve. Hæld vinen på, og lad det koge op. Tilsæt bouillonen, og lad suppen snurre under låg i ca. 25 minutter. Tjek, om grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Spæd med kogende vand, hvis den er for tyk. 
Fjerne imens den lille muskel på siden af muslingerne og kassér den. Steg mudlingerne i lidt olie på en brandvarm pande. De skal bare have 1 minuts tid i alt. Krydr dem emd salt og en smule citronsaft.
Anret suppen i dybe tallerkner og sæt kammuslingen i midten. Top med oregano og servér straks.

Opskrift: Louisa Lorang

Roastbeefsalat med rødbeder og sprøde løg


Skøn ret der kan spises som frokost eller som aftensmad. Lav salaten med en rest steg, hvis du har.

Opskriften er til 6 personer.

1 dl balsamicoeddike
75 g flydende honning
ENDVIDERE
1 roastbeef ca. 1 kg
lidt olie
salt og peber
3-4 bananskalotteløg
mel
olie til stegning
salt
SALAT
½ kg rødbeder
200 g rucola
oliveolie
salt
TILBEHØR
Ristet rugbrød
Kom eddike og honning i en kasserolle og lad det simre i 5-10 minutter, eller til der er lidt ca. halvdelen tilbage. Sæt den koldt.
Brun roastbeefen i lidt olie på en varm pande, krydr den med salt og peber og steg den færdig i ovnen ved 180 grader. Den skal have en centrumstemperatur på 56-59 grader. Lad den trække lidt inden du skærer den.
Skær løgene i skiver og vend dem med mel. Steg dem i varm olie til de er gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle og krydr med salt.
Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Vend rucola og rødbeder med olivenolie og salt og anret dem på 6 tallerkner. Top med skiver af roastbeef og balsamicoglace. Kom sprøde løg øverst og servér straks med ristet rugbrød til.

Opskrift: Louisa Lorang