Søg i denne blog

tirsdag den 25. oktober 2011

Roastbeefsalat med rødbeder og sprøde løg


Skøn ret der kan spises som frokost eller som aftensmad. Lav salaten med en rest steg, hvis du har.

Opskriften er til 6 personer.

1 dl balsamicoeddike
75 g flydende honning
ENDVIDERE
1 roastbeef ca. 1 kg
lidt olie
salt og peber
3-4 bananskalotteløg
mel
olie til stegning
salt
SALAT
½ kg rødbeder
200 g rucola
oliveolie
salt
TILBEHØR
Ristet rugbrød
Kom eddike og honning i en kasserolle og lad det simre i 5-10 minutter, eller til der er lidt ca. halvdelen tilbage. Sæt den koldt.
Brun roastbeefen i lidt olie på en varm pande, krydr den med salt og peber og steg den færdig i ovnen ved 180 grader. Den skal have en centrumstemperatur på 56-59 grader. Lad den trække lidt inden du skærer den.
Skær løgene i skiver og vend dem med mel. Steg dem i varm olie til de er gyldne og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle og krydr med salt.
Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Vend rucola og rødbeder med olivenolie og salt og anret dem på 6 tallerkner. Top med skiver af roastbeef og balsamicoglace. Kom sprøde løg øverst og servér straks med ristet rugbrød til.

Opskrift: Louisa Lorang

2 kommentarer:

  1. Så den i Go'morgen Danmark, det så virkeligt lækkert ud. Den skal jeg helt sikkert prøve en dag!

    SvarSlet
  2. Tak Katrine.
    Jeg håber at du kan li den :-)

    Kh L

    SvarSlet